MidWest Cup

HYS (zon) neemt drie punten mee bij Onze Gezellen

De zondagtak van Haarlem Yildiz Spor is de MidWest Cup goed begonnen. In een duel waar met enige regelmaat de grens werd opgezocht werd Onze Gezellen met 2-3 verslagen.

De eerste poging op doel was van de bezoekers, maar Onze Gezellen doelman Remy Heruer kon het rollertje van Ozan Gocen makkelijk oppakken. Voor de thuisploeg kwam het antwoord van Koen Toussain, echter zag de aanvaller zijn inzet naast gaan. Na een kleine tien minuten kwam HYS op voorsprong via Abdullah Kutlu. Namens Onze Gezellen probeerde Nick Bouman het met een leep balletje over HYS-doelman Berkem Cirakci, maar de bal ging ook net over de lat. Bob de Groot bracht de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Vijf minuten voor rust nam HYS weer de leiding. Kutlu schoot de bal over de uitkomende Heruer heen: 1-2.

Een benutte strafschop van Jurre Dekker bracht de ploegen vlak na de thee weer in evenwicht. Onze Gezellen had hierna op voorsprong moeten komen, maar Mitchell Geeven faalde een op een met doelman Cirakci. Een niet bepaald goed, maar wel boeiend duel volgde. Beide teams schuwden de duels niet en vooral HYS ging een paar keer flink over de spreekwoordelijke grens heen. Scheidsrechter Spanjaart had regelmatig zijn handen vol aan overtredingen en het daaropvolgende commentaar. Uiteindelijk werden er ‘slechts’ vijf gele kaarten uitgedeeld. Drie minuten voor het einde kwam HYS voor de derde keer op voorsprong via Ozan Gocen: 2-3. Een fout achterin bij Onze Gezellen, waar Rody de Waal de bal niet weg kreeg, zorgde ervoor dat de bezoekers met de drie punten naar huis gingen.

Onze Gezellen-coach Dylano Snijders: “Door twee fouten verlies je de wedstrijd. In de tweede helft hebben we veel gewisseld en veel jongens kunnen zien. Ik ben blij dat we zondag voor de beker tegen Westzaan spelen. Dan zullen we meer naar het eerste team toewerken.”

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.