MidWest Cup

HYS houdt het vol tegen VEW

De zondagploeg van HYS heeft de kwartfinale van de MidWest Cup bereikt. Op eigen terrein werd na een spannende slotfase met 3-2 gewonnen van VEW uit Heemstede.

HYS begon fel aan het duel. VEW werd op eigen helft al onder druk gezet en daar hadden de bezoekers zeker het eerste kwartier de nodige moeite mee. Na wat speldenprikjes kreeg Jeroen Veltenaar de mogelijkheid om VEW op voorsprong te zetten, maar doelman Shaquille Hooglugt kon zich nog voor de bal gooien. Voor HYS was de eerste echte mogelijkheid wel raak. Via Redouan El Yousfi kwam de thuisploeg na een half uur op voorsprong. Vlak voor de thee kwam VEW er nog snel uit met Niels Dekker en Jesse Treur. Laatst genoemde schoot net over. Aan de andere kant zag Lorenzo Dingerdis zijn kopbal net naast gaan.

De tweede helft was vijf minuten oud toen vijfdeklasser HYS de voorsprong verdubbelde. Redouan El Yousfi was wederom de gelukkige. Bij VEW ging veel mis. Ballen kwamen niet aan of er zat telkens een HYS-voet tussen. De thuisploeg ging er steeds meer in geloven dat een stunt in de maak was. Immers speelt VEW twee klassen hoger. Na een uur speler vond Cemal Gurkan het welletjes. Vanaf dertig meter schoot hij wonderschoon via de binnenkant van de paal de 3-0 binnen.

Hierna begon de inzet zijn tol te eisen bij HYS. VEW kon meer aan aanvallen denken en tien minuten na de 3-0 schoot Jeroen Veltenaar de 3-1 binnen. Onder aanvoering van Gerben Siezenga gingen de bezoekers op zoek naar de 3-2. Die viel vlak voor tijd. Siezenga schoot vanaf iets wat leek op een strafschopstip de aansluitingstreffer binnen. Bij HYS ging de trukendoos open. Spelers lagen meer op de grond dan dat ze er op liepen. Alles om de overwinning over de streep te trekken. VEW dacht in de 97e minuut nog op gelijke hoogte te komen, maar de bal raakte de buitenkant van de paal. Hierna floot scheidsrechter Mac Intosh voor het laatst.
HYS is door naar de kwartfinale van de MidWest Cup. In de volgende ronde krijgen de Haarlemmers visite van DIOS uit Nieuw Vennep.

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Verslag: Danny Prinsen