HYS doet uitstekende zaken bij Stormvogels

Na een stroeve competitiestart lijkt Simon Evers steeds meer zijn stempel op het spel van nieuwkomer in de derde klasse HYS te kunnen drukken. Nadat de ploeg in de eerste vijf duels drie keer onderuit ging en twee keer een punt wist te pakken, werd er afgelopen zaterdag een uitstekend resultaat geboekt bij kampioenskandidaat Stormvogels. HYS zegevierde voor het eerst dit seizoen: 2-5.

Volgens Evers was er op de driepunter niets af te dingen. “De zege was gewoon verdiend. Een week eerder speelden we tegen United/DAVO ook al een prima partij en waren we de bovenliggende ploeg,” legt hij uit. De trainer wil niet zeggen dat zijn eigen invloed een grote rol speelt. “Het belangrijkste is dat we tijdens deze twee duels over 15 of 16 spelers konden beschikken waarbij we, wanneer spelers ingepast moeten worden, niet aan kwaliteit in hoeven te boeten. Tijdens de eerste wedstrijden was dat door schorsingen en blessures anders.”

“Wat ook belangrijk was is dat we een nieuwe speler erbij hebben. Emre Akbiyik is vrijgegeven door de KNVB. Hij is een belangrijke speler voor ons, omdat de spelers om hem heen ook beter gaan voetballen. Hij is echt een extra kwaliteit die we erbij hebben gekregen.”

HYS begon het duel in IJmuiden goed. Al snel werd de score geopend door een treffer van Mustafa Bekin. Stormvogels kwam nog terug in de wedstrijd door een treffer van José Leone, maar daarna bleek HYS ijzersterk. Faruk Yurdakan zette de bezoekers op 1-2, waarna Emre Güngör met een vernietigend schot de 1-3 op het scorebord bracht.

Faruk Yurdakan scoorde zijn tweede treffer van de middag uit een makkelijk gegeven strafschop. Bekir Arslan scoorde de 1-5 voor de Turkse Haarlemmers. In de slotfase zorgde Rick van Westen nog voor de 2-5, echter was dat enkel voor de statistieken.

Aanstaande zaterdag neemt HYS het op tegen hekkensluiter Overbos. “Voor ons, maar ook voor hun een hele belangrijke wedstrijd. Ik hoop dat zij nog even aan die onderkant blijven,” aldus een lachende Evers. Bij een zege sluit HYS aan bij de middenmoot.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Foto: Archief Voetbal in Haarlem