Topklasse zondag

Kon. HFC beleeft bij HSC ’21 zondag om snel te vergeten

Trainer Pieter Mulders zei voor de wedstrijd al: “We hebben het altijd lastig in Haaksbergen.” En zo bleek zondag ook weer. Koninklijke HFC verloor met 4-0 en eindigde de wedstrijd met negen man. Extra dompers waren de rode kaart voor El Yaakoubi en de blessure voor spits Koen Beeren.

Vanaf het eerste fluitsignaal gaf HFC niet thuis. Na vier minuten kwam HSC ’21 op een 1-0 voorsprong en eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld. Niet wetende dat de middag nog dramatischer zou gaan verlopen. De 2-0 verscheen in minuut twintig op het scorebord. Na een opgezochte valpartij wees scheidsrechter Steeg naar de stip. Sam-Sin werd als schuldige aangewezen en zei na afloop dat zijn tegenstander slim zijn been opzocht. De Hogt schoot de pingel onhoudbaar binnen.

Iets later lag HFC-buitenspeler El Yaakoubi op de grond. Een tegenstander ging op zijn rug staan en El Yaakoubi wilde zijn tegenstander van zich afduwen. De grensrechter interpreteerde dit als een slaande beweging. Het resultaat was een rode kaart. “Volgens mij wilde de scheidsrechter eerst geel geven, maar de grensrechter gaf aan dat ik geslagen zou hebben.” Een rode kaart met de nodige consequenties, want een schorsing zou betekenen dat El Yaakoubi de komende wedstrijden moet missen. Inclusief de bekerwedstrijd met Heracles Almelo. HFC heeft inmiddels wedstrijdbeelden opgevraagd om eventueel in beroep te kunnen gaan.
HSC - HFC - Voetbal in Haarlem

Vlak voor rust schoot HSC ’21 ook de 3-0 nog tegen de touwen. Er zat voor HFC niets anders op dan de tweede helft de schade te beperken. Geen schorsingen en geen blessures oplopen. In de 68e minuut kwam HSC ’21 nog wel op 4-0, maar daar bleef het uiteindelijk bij. Vervelender was de blessure van spits Koen Beeren. Beeren moest vijf minuten voor het einde van het veld af, waardoor HFC de wedstrijd met negen man eindigde.

HFC zakt door de kansloze nederlaag terug naar de twaalfde plaats in de zondag Topklasse. Komend weekeinde is er geen speelronde in de Topklasse. Dinsdag 27 oktober staat de wedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma in de derde ronde van de KNVB Beker.

(Foto: website HSC ’21)