Nacompetitie

Hoofdklasse ver weg voor EDO

EDO is de nacompetitie bijzonder slecht begonnen. In eigen huis werd met 0-4 verloren van Goes, waardoor promotie naar de Hoofdklasse een utopie lijkt. De Haarlemmers spelen nog twee verre uitduels.

De vraag die rondzoemt op het Noordersportpark is of EDO wel naar de Hoofdklasse zou moeten willen? Dit jaar was het budget al snel op door de vele punten die gepakt werden en komend jaar is er vooralsnog geen hoofdsponsor. Tel dit op bij de instelling die gister op het veld getoond werd en je komt al snel op een antwoord: nee.

De thuisploeg begon het duel niet verkeerd. In de elfde minuut was de eerste grote kans te noteren. Amin Ouass brak door aan de rechterkant en gaf een prima voorzet op Elroy Tuur. De spits van de thuisploeg kopte hard, maar binnen het bereik van Goes-doelman Ruben Hollemans.

EDO - Goes - Voetbal in Haarlem
Dennis Greuter (r) kon geen stemple op de wedstrijd drukken. (Foto: C. van Hoogdalem)

Kort daarna was het raak aan de andere kant. Gevaarlijk spel werd niet bestraft door scheidsrechter Zeeman, waarna Goes de resulterende ingooi snel nam. Erwin Franse stond plots alleen voor EDO-doelman Van den Brink. De vleugelaanvaller behield de rust en schoot de bal in de verre hoek. Van den Brink stond weer onder de lat, op de plek waar afgelopen zondag Virgil Deen stond. Deen stond tegen Goes in eerste instantie wel op het wedstrijdformulier, maar werd daar even later vanaf gehaald. Hij gaat geen minuten meer maken bij EDO en kan zich gaan richten op zijn nieuwe club Rijnsburgse Boys.

Goes greep langzaam het initiatief en probeerde nog voor de rust het duel te beslissen. Daan Siegerist hielp zijn doelman door een bal van de lijn te halen en Erwin Franse miste voor Goes een enorme kans op de 0-2. Francis Kabwe Manengela schoot te wild over. Op slag van rust had Spiros Lomis de gelijkmaker voor EDO kunnen maken, echter zag de middenvelder zijn kopbal over het doel van Goes-keeper Ruben Hollemans gaan. De laatste kans van de eerste helft was wel raak. Steve Schalkwijk kopte een voorzet knap in de korte hoek binnen: 0-2.

Direct na rust beslisten de bezoekers het duel. De eersteklasser bleek dodelijk effectief uit de kleedkamer gekomen en scoorde twee keer in twee minuten. Ray Kroon zette de 0-3 op het scorebord na slap ingrijpen van EDO-verdediger Florian Toen. Diezelfde Kroon strooide nog meer zout in de wond door van dichtbij een voorzet in het dak van het doel te schieten.

Bij EDO werd daarna pijnlijk duidelijk hoe de situatie na de nederlaag tegen Purmersteijn is geworden. De Haarlemmers oogden als los zand, het was gelaten en er was zelfs bij een 0-4 achterstand geen vorm van frustratie te bekennen. Enkel doelman Van der Brink liet zich gaan door ver buiten zijn strafschopgebied de spits van Goes een bodycheck te verkopen. De scheidsrechter deed het af met een praatje, waar een rode kaart zomaar had gekund.

Het laatste kwartier geloofde Goes het wel. De zege was binnen, waardoor de lange busreis een stuk prettiger was. Na afloop van de wedstrijd werden er nog strafschoppen genomen. Dit moet zodat bij een gelijke stand in de poule er een winnaar aangewezen kan worden. De serie werd gewonnen door de bezoekers. Florian Toen, Daan Siegerist en Amin Ouass scoorden, terwijl Spiros Lomis, Kasper Dinkgreve en Elroy Tuur de keeper van Goes tegenkwamen.

Zondag reist EDO af naar eersteklasser Wittenhorst. Deze eersteklasser uit Limburg won het eerste duel met 6-1 van Alverna. Wil EDO nog een kans maken op promotie dan zit er maar één ding op. Er zal gewonnen moeten worden.

Alle uitslagen en het speelschema van de nacompetitie vind je op onze speciale pagina.