Hoofddorp wint burenruzie van Hillegom

In de zondag eerste klasse A ontving Hoofddorp zondag op het eigen veld ‘buurman’ Hillegom. Beide ploegen waren nog op zoek naar de eerste driepunter. Punten die nodig waren om aan te sluiten bij het linker rijtje. Hoofddorp trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 2-1.

Er kon de hele dag niet gesproken worden over hoogstaand voetbal, maar in de eerste helft was Hoofddorp de fellere ploeg en kreeg daardoor ook iets meer kansen. Met name de rechter vleugelaanvaller Revelinio Vermeer was sterker dan zijn directe tegenstander en kon hem meerdere malen passeren. Het ontbrak echter aan de afwerking en eindpass.

Aan de kant van Hillegom was het Calvin Arendse die een doorn in het oog was voor de Hoofddorpse verdediging. Na ruim een half uur was het Arendse die voor het eerste echte gevaar zorgde, maar hij zag zijn inzet voorlangs gaan. Een paar minuten na dit eerste gevaar van de bezoekers was het aan de andere kant raak. Een prima corner van aanvoerder Wibout van Vetten kon ingekopt worden door de hoog springende Jasmin Ramic.

Lang kon de ploeg van Jerry Verschoor niet genieten van dit moment. Aan de andere kant was het namelijk Aiden Ryan die keeper Donovan Partosoebroto kan uitspelen om vervolgens de 1-1 ruststand op het scorebord te noteren.

Hoofddorp-Hillegom-Voetbal-in-Haarlem
Hoofddorp nam het op tegen Hillegom.

In het eerste deel van de tweede helft kreeg wederom Hoofddorp de grootste mogelijkheden om tot scoren te komen. Na een uur spelen leek de 2-1 in de maak toen de ingevallen Clarenzo Fer aan de basis stond van een prima counter. Deze counter werd echter zeer slecht uitgespeeld en leverde dan ook niets op. Niet veel later was het aanvoerder Wibout de Vetten die, na een slalom over de helft van Hillegom, Raven Bergwijn in scoringspositie zette. Hij wilde de bal over de doelman spelen maar keeper Rahim Gök was net lang genoeg om de bal uit de lucht te plukken.

Met nog 20 minuten te gaan was het wel raak voor Bergwijn. Dit keer speelde hij laag de doelman voorbij en doordoor nam Hoofddorp weer de leiding, 2-1. De laatste tien minuten moest de thuisploeg nog uitspelen met een man minder. Clarenzo Fer mocht het veld verlaten na een duw in de rug, nadat arbiter Westenbroek al had gefloten voor een overtreding.

Hillegom ging in die laatste minuten geforceerd op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor ontstond er ook weer ruimte voor Hoofddorp maar beide ploegen konden geen stempel meer drukken op wat kleine kansen na. Hoofddorp trok aan het langste eind in een wedstrijd met twee matig spelende ploegen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze klassenpagina.