Zondag 1e klasse A

Hoofddorp verliest in half uur van DSOV

In de 1e klasse A stonden Hoofddorp en DSOV tegenover elkaar.  Jethro Abram moet elke week weer alle zeilen bijzetten om de boel rond te krijgen. Mede hierdoor kent Hoofddorp een lastig seizoen. In de wedstrijd tegen DSOV hielden zij lang stand maar in een half uur tijd trokken de bezoekers de winst naar zich toe.

In de eerste helft waren de Hoofddorpers de betere en kregen ook kansen om de score te openen. De grootste kans op het openingsdoelpunt kwam van de voet van DSOV’er Bryan Wilderom. Hij kwam 1 op 1 met Jan Ziere maar miste. Aan de kant van Hoofddorp was het Sven Wierda die vanaf een meter of acht de bal over het doel schoot.

Na rust greep de ploeg uit Vijfhuizen in. Een wissel en meer vanuit de omschakeling spelen boden het gewenste resultaat. Na ruim een uur spelen kwam de voorsprong voor DSOV. Op aangeven van Bryan Wilderom kon Joey Carolina de score openen. Slechts twee minuten later was het weer Carolina die op fraaie wijze tot scoren kon komen en Jan Ziere zich wat verkeek op de situatie. Vanaf dit moment nam Hoofddorp meer risico om zo terug te komen in de wedstrijd. Dit mocht helaas niet baten. De ingevallen Naychel Marchena gooide de wedstrijd in het slot. Hij kreeg de bal wat gelukkig mee en schoot beheerst langs Ziere. Bryan Wilderom maakte nog de 0-4. Weer kwam hij oog in oog met de sluitpost van Hoofddorp maar deze keer bleef hij rustig en schoot binnen.

Zo klom de uitslag in nog geen half uur tijd naar een verschil van vier. Met deze overwinning zette DSOV een goede stap richting handhaving en moet Hoofddorp er alles aan doen om uit de onderste regionen weg te blijven.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze competitiepagina.