Hoofddorp en Van Nispen maken het spannend

In Poule A is Zandvoort al afgehaakt en is Hillegom afhankelijk van de concurrentie. Hoofddorp en Van Nispen maken het in deze poule nog spannend. Hoofddorp had tegen Van Nispen genoeg aan een punt maar verloor met 1-4 waardoor de ploeg uit de Zilk nog zicht houdt op de poulewinst.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het tweede elftal van Hoofddorp had dan wel punten gepakt in het verleden maar kon het ook tegen Van Nispen iets laten zien? Volgens coach Stephan Spruijt is Van Nispen een campingelftal, maar wat voor één. Jaar na jaar kampioen geworden. Een elftal met jongens die allemaal op niveau gevoetbald hebben. Afgelopen weekend maakte de ploeg het DSOV nog erg moeilijk en dat terwijl de ploeg nog amper minuten in de benen had.

Het wisselbeleid bij de bezoekers was vrij snel duidelijk, geen! Hoofddorp trad aan met het gros tweede elftal spelers en een speler of vijf uit de zondag 1. De gastheren begonnen aardig aan de laatste poulewedstrijd. De eerste grote kans was voor Martijn Tjon a Njoek. Nadat collega Tristan Zandgrond door mocht vanaf randje buitenspel werd zijn assist naast het doel gewerkt. De snelheid van Zandgrond was een doorn in het oog van de verdedigers van Van Nispen. Na een kwartier kwam hij wederom goed door vanaf de rechtervleugel. Sven van Hensbergen kwam goed uit en kon redding brengen. Pas na een klein half uur spelen kwamen er kansen voor de bezoekers. Jon Joost Cornelissens en Jeffrey Koemans hadden beide het vizier nog niet op scherp staan.

Van Nispen kwam toch op voorsprong. Een geweldige aanval waarbij Jordy Manuputty van ver in kwam lopen kon zo door de verdediging steken en werd op zijn wenken bediend door Koemans. Oog in oog met de doelman verzaakte Manuputty niet. Echter konden de rood-gelen niet lang genieten van de voorsprong. In de eerst volgende aanval kwam Tjon a Njoek één op één met Hensbergen en ook hij verzaakte niet, 1-1. De thee werd opgezocht met een 1-2 stand nadat Koemans in alle rust de Hoofddorpse doelman Guus Zuidema uitspeelde.

Na rust kreeg Hoofddorp het moeilijk. De grootste moeite hadden zij met de lopende mensen van Van Nispen. De energie die dit kostte brak in de tweede helft steeds meer op. Acht minuten na de rust gooide Jon Joost Cornelissens de wedstrijd in het slot. Nadat hij de sluitpost had uitgekapt schoot hij de bal hard in de touwen. Hoofddorp kreeg nog wel een goede kans op de aansluitingstreffer maar Zandgrond stuitte op een prima keepende Hensbergen. Dat de thuisploeg moe gestreden was bleek wel uit het aantal kansen welke Van Nispen nog kreeg. De ploeg was een beetje aan het spelen met de tegenstander. Kappen, draaien, tussen drie man door willen gaan. Het verzuimde echter om de dotten van kansen af te maken. Een bal op de paal en lat van kleine afstand zijn dan een kunst op zich.

In het slot van de wedstrijd ging Manuputty namens Van Nispen nog eens op avontuur. De aansluiting bleef uit waardoor hij het zelf moest doen. Nadat hij de achterlijn haalde en terug naar binnen kapte werd hij gevloerd en kon scheidsrechter Van Aller niets anders dan de bal op de stip leggen. Jon Joost Cornelissens schoot raak vanaf elf meter. Aan de andere kant een zelfde soort situatie en ook Hoofddorp kreeg zo een strafschop. Namens Hoofddorp mocht Martijn Tjon A Njoek aanleggen. Op zijn weg vond hij echter de handen van de doelman die de bal op de paal wist te tikken. Zo bleef het 1-4 in het voordeel van Van Nispen.

Hoofddorp staat nog wel aan kop in poule A maar Van Nispen mag nog aantreden tegen Zandvoort. Het doelsaldo zou in deze poule bepalend kunnen zijn voor wie door gaat naar de volgende ronde. De nummer twee zal af moeten wachten of het tot de beste nummers twee behoord van de twaalf poules.

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Foto: Voetbal in Haarlem