MidWest Cup

Hillegom verslaat EDO in finale Haarlems Dagblad Cup

​SV Hillegom heeft de negentiende editie van de Haarlems Dagblad Cup op haar naam geschreven. In een spannende, maar geen beste finale werd EDO na het nemen van strafschoppen verslagen. In de reguliere speeltijd hadden beide teams eenmaal gescoord.

Op een sfeervol Sportpark Zeewijk kwamen beide elftallen met de sterkste opstellingen aan de aftrap. Echter was dat niet aan het spelbeeld af te zien. Veel lange ballen zorgden voor een rommelig en matig duel. De eerste grote kans was voor Hillegom-middenvelder Jim Pijpers, maar zijn volley vloog hard langs. Aan de andere kant zag Joey Salden zijn inzet ook naast gaan.

Tien minuten voor rust brak de ploeg van Koos Waslander de wedstrijd open. Terence Groothusen kreeg alle ruimte om de bal aan te nemen, de bal goed te leggen voor zijn rechterbeen om vervolgens snoeihard in de verre hoek binnen te schieten.

EDO kon niet lang genieten van de voorsprong. Vijf minuten later zorgde Hillegom-spits Nick van Staveren op aangeven van Peter van Leeuwen knap voor de 1-1. Van Staveren kreeg de bal moeilijk aangespeeld, maar controleerde de bal mooi en liet EDO-doelman Barry van den Brink kansloos.

Na de thee werd het duel leuker. De twee teams probeerden de bal sneller rond te laten gaan, maar mede door het harde veld was dit moeilijk. Toen het na tien minuten wat onvriendelijk werd nadat Spiros Lomis met een blessure aan zijn hoofd op het veld lag, stond de wedstrijd echt op scherp. Scheidsrechter Bleije liet doorspelen en Jim Pijpers schoot bijna schitterend van 25 meter raak. Doelman Van den Brink redde stijlvol, maar bij EDO was er weinig begrip voor de beslissing van de arbiter.

Het duel kabbelde daarna richting de slotfase. Tien minuten voor het einde leek EDO-aanvaller Amin Ouass op de 1-2 af te gaan. Hij voerde zijn actie te ver door, maar de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Jeff Kemper. De aanvoerder van EDO probeerde het van grote afstand, echter zag hij zijn schot gestopt worden door Daan Ruigrok. Aan de andere kant raakte Hillegom-verdediger Maurice van der Neut de paal na een sterke solo. Dit was de laatste kans van de wedstrijd.

Strafschoppen moesten zodoende de winnaar aanwijzen van deze editie van het regionale toernooi. Nick van Staveren mistte de eerste van Hillegom, maar Jeff Kemper en Kasper Dinkgreve deden even later hetzelfde voor EDO. Uiteindelijk schoot Peter van Leeuwen de winnende binnen voor Hillegom, waardoor de beker na een jaar weer terug is bij de eersteklasser.

Later volgt het fotoverslag van deze finale.