Zondag 1e klasse A

Hillegom rood gekleurd in eerste helft tegen AGB

Hillegom heeft slechte zaken gedaan tegen titelkandidaat AGB. Het verloor met 0-4 geflatteerd. Twee minuten voor de rust stuurde de scheidsrechter, die zwak acteerde, twee spelers van Hillegom naar de kleedkamer. Eerst werd een doorgebroken speler bij de zestien meter gepakt waar AGB gebruik van maakte en prompt de 0-1 scoorde uit de vrije trap. Een paar seconden later stuurde hij weer een Hillegom speler naar de kleedkamer. Het was duidelijk, de wedstrijd was gespeeld. Dat AGB in de tweede helft nog een slecht ingeschoten strafschop verzilverde was niet meer van belang. Het was inmiddels al uitgelopen in de tweede helft naar 0-3 in korte tijd.

AGB trainer Imdat Ilguy vatte het zo samen;

“Een slechte wedstrijd hebben wij afgeleverd. We hebben gewonnen maar echt tevreden kan ik niet zijn over het getoonde spel. De grote uitslag die we maken is simpel te spelen tegen negen man. De wedstrijd is niet leuk meer voor AGB qua tegenstand. Alleen waren de punten nog belangrijk voor ons. We blijven op het vinkentouw zitten van Kampong op twee punten achterstand. Deze einduitslag is makkelijk bereikt door die rode kaarten”.

Jeroen Dedel aanvoerder van de Hillegommers was teleurgesteld in het resultaat. “Ik ben er van overtuigd dat wij een goede kans hadden deze wedstrijd goed af te sluiten en te winnen”.

“We zijn goed bezig de laatste weken in April. Vandaag begint de ellende eigenlijk bij die twee rode kaarten vlak voor de rust en alles veranderd. Ik vond die tweede kaart trouwens geen rood. We gaven goed partij en ik zag best wel kansen de tweede helft. Zover kwamen we eigenlijk niet eens. Die scheids liet zich bewerken want we kregen alles vaak tegen. Die man liet zich inpakken door die gasten. Die speler draait om de keeper heen het vervolg heb je gezien. Daarbij ook nog eens vele fouten beslissingen van de scheids. Wij zijn ook geen lievertjes maar vaak kregen we alles tegen. Volgende week weer nieuwe kansen, schouders eronder en gaan is het motto”.

De Hillegommers waren in afgelopen April heel bewust na een aantal prima wedstrijden maar toen kwam de klad erin en zakte de ploeg naar de 11e plek. Bovendien vertrok coach Ron Bouman vier weken geleden geleden en gaf het stokje voorlopig over aan Krupic. Martijn Lagendijk komt volgend seizoen aansluiten. Ze gaan dan samen aan de slag om weer bovenin mee te draaien. Over vandaag wil hij wel wat kwijt wat betreft deze wedstrijd.

Krupic: “Voor zo’n 33 minuten heeft ons strijdplan gewerkt. Nadien kreeg het een wending. Hun eerste goal was buitenspel zo simpel is het. De scheidsrechter vond ik niet best. Ik heb hem in de rust nog even gesproken. Die twee rode kaarten vond ik zelf terecht al kun je daar je twijfels over hebben. De hele wedstrijd is gelijk over en uit na die goal. Overtredingen in ons voordeel daar deed hij niets mee. Andersom wel. Dan wordt het moeilijk voor ons. Ik vond hem niet echt scherp fluiten. Volgens mij was hij bang voor die gasten. Ik ben trots op de jongens welke prestatie ze hebben geleverd, ga er maar aanstaan. Heel veel loopwerk met maar negen man en dan de prestatie die ze hebben geleverd”.

Tekst: Hennie van de Weerd