MidWest Cup

Hillegom countert over Zandvoort heen

Zandvoort mocht de eerste wedstrijd voor de MidWest Cup beginnen waar het vorig seizoen in de finale eindigde. Deze keer niet tegen Spaarnwoude, maar tegen eersteklasser Hillegom. Een mooie graadmeter voor trainer Ted Saunier om te kijken waar zijn ploeg staat. Na negentig minuten voetballen moest Zandvoort haar meerdere erkennen in Hillegom dat met een 4-2 overwinning de punten in eigen huis hield.

Het begin van de wedstrijd was aan de kant van Zandvoort erg rommelig. Niet nauwkeurig genoeg, waardoor Hillegom de betere was. Na tien minuten kwamen toch de kansen voor de bezoekers. Pogingen van Nigel Berg en Roxy Groot troffen echter geen doel. Wanneer de bezoekers net in de wedstrijd kwamen opende Hillegom de score. Calvin Arendse werd weggestuurd en schoot de bal vanuit een moeilijk hoek in het dak van het doel van doelman Angelo Timmer. Nadat een doelpunt van de Hillegommers afgekeurd werd vanwege buitenspel, was het in de blessuretijd toch weer raak. De eerste inzet belandde op de paal, waarna Niels van Veen alleen nog maar hoefde binnen te tikken.

In de tweede 45 minuten kwam Zandvoort sterker in het spel. De gastheren maakten dankbaar gebruik van de counters en lange ballen achter de Zandvoortse verdediging. Door een doelpunt van Jeroen Dedel kwam de 3-0 ook nog op het scorebord. Je zou denken dat de wedstrijd in het slot zat, maar niets was minder waar. De bezoekers zetten flink druk en gingen vol in de aanval. Nigel Berg mocht een inzet van Kas de Vries afronden: 3-1. Drie minuten later krijgen de Haaien een strafschop, waarna Bud Water beheerst de 3-2 achter Donovan Partosoebroto schoot. Toen de 90 minuten op het scorebord stonden en er nog één hoekschop voor Zandvoort was, kwam de ingevallen keeper Daan Kerkman mee naar voren. Hij kon de bal ook koppen, echter luidde hij zo de counter van Hillegom in. In een leeg doel zette Niels van Doorn de eindstand op 4-2.

“Het leek wel een competitiewedstrijd. Wij bepaalden eigenlijk het spel en zij gingen steeds meer op de counter spelen. Met een kleine andere bezetting vind ik dat we hier tegen een zondag eersteklasser de lakens uitdelen,” aldus Zandvoort-trainer Ted Saunier.

Collega Stefan Teeken wist al dat het een lastige pot ging worden. “Dit was een echte wedstrijd, een goede instelling van beide kanten. Ik vind Zandvoort echt een hele goede ploeg en ik heb de jongens ook gezegd dat we niet zomaar even gaan winnen omdat wij eersteklasser zijn. Wij zijn nog wel wat zoekende naar nieuwe dingen, want vorig jaar speelden we wat meer verdedigend en ik wil wat aanvallender spelen.”

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.