HFC-zaterdag gaat ook in tweede klasse door met winnen

HFC-zaterdag kwam, zag en overwon bij Zwaluwen’30. Op papier was het een zware uitwedstrijd omdat de thuisploeg afgelopen seizoen uit de eerste klasse degradeerde en HFC juist promoveerde vanuit de derde klasse. Talent genoeg echter bij de Koninklijke, dat met 1-3 won.

Voor zaterdag-1 kan trainer Kelly Giessen uit een groot aantal spelers kiezen. Talenten die ook nog met Onder-21 kunnen spelen. Dat team was dit weekend vrij, maar oefende vrijdag wel tegen Alphense Boys. Dat duel werd met 0-2 in winst omgezet. Eerder deze week won Onder-21 ook al bij AFC. Het werd 1-2 in Amsterdam en verdediger Tim Stegeman en Frederico van den Bosch waren de doelpuntenmakers.

 

zzp-boekhouder

Bij Zwaluwen ’30 was het voor rust één-richtingsverkeer. Teun Pletting en de linksbenige verdediger Jim van Dijk  scoorden de treffers.

Twee jaar geleden kwam Van Dijk over van HFC EDO. Hij was destijds de vervanger van aanvoerder Ruben Heeremans, die voor een jaar naar ADO Den Haag Onder-18vertrok. Jemero Klosteren zorgde voor de derde HFC-treffer.