HFC verslaat AFC in amateurklassieker

Koninklijke HFC heeft wederom goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie in de Tweede Divisie. Op een zonovergoten Spanjaardslaan werd AFC met 2-0 verslagen. Koen Beeren en Carlos Opoku zorgden voor de doelpuntenproductie tijdens deze echte amateurklassieker.

De moeizame start in de Tweede Divisie blijft Koninklijke HFC in zijn macht houden. Zonde, want de Haarlemmers lijken steeds beter voor de dag te komen. Waar vorige week Jong Vitesse met 3-1 aan de kant werd gezet, was het deze speelronde de beurt aan AFC. AFC is geen onprettige tegenstander voor HFC als we kijken naar de laatste duels. Vorig seizoen werd er in de Topklasse bijvoorbeeld twee keer gewonnen.

Tijdens de eerste helft van deze stijlvolle ontmoeting was AFC de bovenliggende partij. Met name Melvin Grootfaam was een ware plaag voor de verdediging van de thuisploeg. De eerste kansen waren voor de bezoekers, maar Koen Bosma en Daan Sutorius vonden HFC-doelman Tom Boks op hun pad. Halverwege de eerste helft was de eerste speldenprik van HFC te noteren, maar het schot van Koen Beeren mistte kracht. Tom Boks hield zijn ploeg nogmaals op de been toen Koen Bosma van dichtbij kon schieten. De grootste kans voor de Haarlemmers voor rust was voor Kevin Sterling. De vleugelaanvaller zag zijn poging voorlangs gaan.

Kon. HFC - Voetbal in Haarlem
Koen Beeren scoorde weer voor Koninklijke HFC. (Foto: Pim Hols)

Na de rust beet Koninklijke HFC meer van zich af en greep de ploeg van Ted Verdonkschot het initiatief. Koen Beeren en Vincent Volkert kregen kansjes, maar hadden het vizier nog niet op scherp staan. Na een uur spelen was het dan toch raak. Koen Beeren was evenals een week eerder belangrijk voor zijn ploeg. De spits werkte een strakke voorzet van Gertjan Tamerus met zijn hoofd en schouder binnen.

AFC probeerde zich weer in de wedstrijd te knokken, maar HFC liet niet meer los. Carlos Opoku kreeg een kans om de voorsprong te verdubbelen, maar vond AFC-doelman Sándor op zijn weg. Invaller Jeffrey Sam-Sin was even daarvoor al gevaarlijk uit een vrije trap, echter werd ook die inzet gekeerd door de Amsterdamse keeper. Sam-Sin heeft met zijn vrije trappen en voorzetten een gevaarlijk wapen in huis en dat bleek ook weer vlak voor tijd. Een strak genomen hoekschop werd hard binnengekopt door aanvoerder Carlos Opoku: 2-0. Met zijn twaalfde treffer van dit seizoen gooide hij het duel in het slot.

Koninklijke HFC pakt voor de tweede keer op rij de volle buit en doet goede zaken in de strijd tegen degradatie. Er kunnen namelijk vier ploegen degraderen uit de Tweede Divisie. Door de zege heeft de ploeg van Ted Verdonkschot nu een voorsprong van drie punten op nummer vijftien TEC.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze klassenpagina.