HFC raakt weer een talent kwijt aan Sparta, ook Déron Payne vliegt uit

Déron Payne had bij AZ een grote toekomst voor zich. Hij speelde er in de jeugd, maar kwam anderhalf jaar geleden naar Koninklijke HFC. Hier speelde hij zich al snel in de A-selectie. Hij wordt beloond met een transfer naar Sparta en had bij HFC nog niet getekend.

De familie Payne is een sportfamilie. Vader en moeder waren in de VS fanatieke sporters. Ze gaven hun genen en mindset door aan drie zoons. Déron is de middelste en werd dit seizoen bij HFC mede begeleid door zijn broer Desevio.

Die naast zijn concurrent ook zijn mentor is. Desevio was al prof bij FC Groningen, Emmen en Excelsior en zag het talent in zijn broertje met wie hij om dezelfde rechter wingback positie streed.

Déron speelde zaterdag nog een belangrijke rol bij de 0-2 voor HFC bij AFC. Hij gaf de assist op Sietse Brandsma. Vader Payne krijgt het weer wat drukker volgend seizoen.

,,Mijn vader heeft elke wedstrijd gezien toen ik bij FC Groningen speelde. Thuis en uit’’, zegt oudere broer Desevio. ,,Die had het druk op zaterdag. Deron, mijn jongere broertje, speelde toen bij AZ. Vanuit Alkmaar scheurde mijn vader door naar Groningen. Nu doet-ie hetzelfde met mijn jongere broertje Devyn, die is zeventien jaar en speelt in ADO Den Haag Onder-18. Daarna rijdt hij naar HFC.’’

Volgend seizoen wordt het kiezen voor vader Payne. Als Déron uitkomt voor Jong Sparta speelt hij doorgaans op hetzelfde tijdstip en dezelfde dag als HFC.

Sparta is ook in onderhandeling met HFC-reservekeeper Duke Verduin, die ook in de belangstelling staat van Almere City.

Bekijk hier de video van Kane Prins en Déron Payne

Jack’s League (jacksleague.nl)

Tekst: Peter Brink

Foto: Pim Hols