Jack's League

HFC maakte vele vrienden na zege bij koploper De Treffers

De titelkandidaten HHC Hardenberg, Quick Boys, Katwijk en AFC danken Koninklijke HFC. De Haarlemmers wonnen zaterdagavond met 2-3 bij het nog ongeslagen De Treffers, waardoor de vier ploegen inliepen op De Treffers. HHC Hardenberg is de nieuwe koploper en HFC klimt naar plek 7.

Opstelling

Trainer Tamerus koos voor hetzelfde elftal dat AFC op een gelijkspel hield. Dus met Daniel Camara Bos – en niet Quinten Dekkers of Joas Kors –Ā  als rechter wingback. Quinten Dekkers, die tegen AFC door een blessure ontbrak, zat wel op de bank.

El Ouazzane

De thuisploeg van Leeroy Echteld had de pech dat de betrouwbare eerste keeper Niels Kornelis ontbrak. Als vervanger toverde Echteld een oude bekende uit de hoge hoed. Abdel El Ouazzane kende hij nog uit de AZ-jeugd, waar Echteld ooit jeugdtrainer was. De doelman was, nadat hij weg mocht bij Telstar, nog even op proef bij Dordrecht, maar koos onlangs voor een rol op het tweede plan bij de Groesbekers.

El Ouazzane liet een schot van John Hilton los en Jim Hulleman leek de score te openen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Halverwege de eerste helft was het Roy Castien die op rechts twee man in de luren legde en Gerry Vlak bediende. De Volendammer heeft het vermogen om een bal geplaatst raak te schieten, 0-1.

Tweede jeugd

Vlak voor de rust was het Jacob Noordmans die de 0-2 intikte. De routinier lijkt aan een tweede voetballeven begonnen en startte wederom in de basis. Hetgeen ook inhield dat de aanwinsten Zakaria Eddahchouri en Levi de Wilde weer vanaf de bank toekeken.

In het tweede bedrijf moest doelman Michaelis eerst handelend optreden. Het was een waarschuwing voor de storm die zou komen.

Wissels

De Treffers scoorde binnen zeven minuten in de tweede helft via Wouters en Vllijter tweemaal. Trainer Tamerus wisselde een spits voor een spits en een back voor een back. Castien moest gaan douchen en Eddahchouri kwam erin. En Dekkers verving Camara Bos.

Een kwartier na de rust was het Jim Hulleman die met een volleyĀ  de gasten op 2-3 schoot. Zowel bij de tweede als derde treffer speelde de mee op gekomen AndrĆ© Morgan, die sterk is in de lucht, een belangrijke rol.

Aanvoerder

Hulleman was vorig seizoen al van onschatbare waarde voor HFC. De teamspeler speelde op het middenveld, in de verdediging, als wingback en als spits. Alles gaat De Witte goed af.

Zijn vorm, aanwezigheid, wijze van druk zetten en coachend vermogen zorgen er mede voor dat de 29-jarige Ā dit jaar als aanvoerder op het veld staat.

Kansen

Toppenberg kreeg de kans op de 3-3, maar kwam centimeters tekort.

Quinten Dekkers kreeg even later na een overtreding de gele kaart en kwam vijf minuten voor tijd goed weg toen hij Van Hees neerhaalde en niet van het veld werd gestuurd.

Uit voorzorg werd Dekkers gewisseld en kreeg Joas Kors speeltijd Ć©n groeide de hoop dat hij, als talent uit de jeugdopleiding, dicht tegen een basisplaats aanzit.

De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een aanval via invaller invaller Bouyaghlafen en Jordy Thomassen kwam linksback Wouters voor keeper Michaelis die redde.

Vlak voor tijd redde de ex-prof nog eens met zijn voet op een inzet van Jordy Thomassen.

Door deze zege op de ex-koploper maakte HFC vele vrienden. De achtervolgers HHC Hardenberg, Quick Boys, Katwijk en AFC pakten allemaal wel punten.

Het is weer spannend aan de kop van de Tweede Divisie en HFC sluit aan in de subtop. Komende weken wachten duels met IJsselmeervogels, dat Katwijk op 0-0 hield, en Quick Boys, dat FC Lisse klopte.