Oefenwedstrijden

HFC laat twee gezichten zien tegen Katwijk en Telstar

Gertjan Tamerus is weer wat wijzer geworden na afloop van de twee halve oefenduels met Katwijk en Telstar.

Op het Visserijtoernooi in Katwijk werd in toernooivorm twee keer 45 minuten gespeeld tegen eerst Katwijk en later Telstar. HFC speelde 2-2 tegen Katwijk en verloor met 2-1 van Telstar.

Het waren de usual suspects van sportpark Schoonenberg die elkaar troffen in het gespleten vissersdorp. Gertjan Tamerus van HFC en Anthony Correia van Katwijk waren vorig seizoen de linker- en rechterhand van Andries Jonker.

Strategisch had HFC een goede uitgangspositie, ze speelde de eerste twee duels, waarna de formatie en masse naar Haarlem vertrok om alsnog enige fysieke prikkels te krijgen. ,,We zouden eerst twee keer een uur speelden’’, wist Gertjan Tamerus. ,,Later werd dat teruggedraaid naar twee keer 45 minuten. Te weinig, zeker omdat ik bijna met twee verschillende elftallen speelde.’’

In het eerste duel met Katwijk leek HFC op rozen te zitten en werd eigenlijk bevestigd wat Tamerus al wist. Roy Castien scoort tegen elke tegenstander en nam ook nu weer twee wonderschone treffers voor zijn rekening. Waarbij vooral de tweede goal, een Panenka-penalty, die tergend langzaam tegen het net viel, voor opzien baarde.

De tegentreffers bevestigden eigenlijk ook al wat de trainer/coach wist. In de omschakeling en op snelheid zijn sommige verdedigers kwetsbaar, wat bleek bij de eerste treffer van de thuisploeg.

Sydney van den Broek stond tegen Katwijk op goal. HFC beschikt over vier keepers. Mitchel Michaelis, Richard de Groot en Duuk Verduin zijn de andere drie.

In de laatste minuut leidde de Koninklijke met 2-1, waarna de doelman van Katwijk de laatste vrije trap de zestien meter inpompte.

Het leder belandde op de rand van het vijfmetergebied en Van den Broek kwam uit, maar niet met de knie of het been naar voren en riep ‘los’, maar Dario van Breukelen zat er tussen en kopte de 2-2 binnen.

Tegen de Witte Leeuwen leed de Koninklijke een 2-1 nederlaag. ,,Tegen Telstar vond ik ons verzorgd positiespel spelen en verliezen we door details, maar daar draait het ook om”, aldus de trainer.

Jim Hulleman scoorde de 1-1 uit een strafschop. De Witte stond bij de Heemskerkers al bekend om zijn scorend vermogen. Net als Sietse Brandsma en Koen Tros  is hij oud-speler van Odin’59.

Telstar won het toernooi door ook van Katwijk te winnen.

Gertjan Tamerus meldde dat zijn grote selectie dinsdag tweemaal in actie komt. Thuis tegen De Dijk en uit tegen Ter Leede.

Met nog enkele weken voordat de competitie begint is het zaak voor de oefenmeester om zijn ploeg 90 minuten wedstrijd fit te krijgen. ,,Ik wil mijn spelers dinsdag dan ook meer minuten laten maken, maar moet dat met de medische staf overleggen.”

De van FC Emmen overgekomen Desevio Payne maakte dit weekend dertig minuten vol. ,,Het gaat de goede kant op, maar hij komt terug van een blessure aan zijn bovenbeen. Een spierscheuring, dus we zijn zuinig op hem. Gelukkig had hij geen reactie na de wedstrijd.”

De back kampte de afgelopen jaren met meerdere zware blessures. ,,Het is zaak dat Desevio meer vertrouwen in zijn lichaam krijgt”, wist Tamerus.

Tekst: Peter Brink
Beelden: VV Katwijk TV