HFC laat kans op koppositie liggen

IJsselmeervogels had afgelopen weekend punten laten liggen bij Quick Boys. Dit zou dus de uitgelezen kans zijn voor de ploeg van Tamerus om de koppositie in handen te nemen. Op bezoek bij De Treffers moest dit gaan gebeuren maar net als vorig jaar bleken de Goesbekers een ware angstgegner te zijn. HFC liet de kans liggen om de leiding te pakken in de Tweede Divisie.

De Treffers was al acht wedstrijden ongeslagen dus het was vooraf geen makkelijke klus voor de Haarlemmers. Al na twee minuten zag Tom Boks een bal op de lat belanden. Niet veel later moest Andre Morgan aan de noodrem trekken toen zijn directe tegenstander Hofman diep werd gestuurd. Vanaf elf meter schoot Lowie van Zundert binnen. HFC nam halverwege de eerste helft meer het heft in handen maar zag toch dat de Treffers de score verdubbelde. Van dichtbij kon Coen Maertzdorf binnenkoppen. Boks kon niet genoeg zijn hand achter de bal krijgen. Floris van der Linden kreeg de beste mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken maar miste de bal volledig. Voor rust zou het ook nog 3-0 worden voor de thuisploeg. In de omschakeling waren zij er razendsnel uit en mocht Dalivio Hoffman ver komen en zelfs schieten. Via binnenkant paal mocht Boks voor de derde keer de bal uit het net vissen.

In de tweede helft creëerde de bezoekers ook de nodige gevaarlijke kansen. Lars Weistra kon de bal scherp bij de tweede paal voorgeven maar de inkomende Van der Linden was net te laat. De ingevallen Tadmine kreeg ook een goede kans om de score te openen voor HFC. Op aangeven van Lewis kon hij op avontuur. Door een verkeerde aanname kreeg hij de bal net niet goed om tot score te komen. Pas twee minuten voordat de officiële speeltijd erop zat scoorde HFC de eretreffer. Sam van Huffel kon rustig voorgeven vanaf de linkerkant. Onderweg werd de bal nog aangeraakt maar deze kwam toch voor de voeten van Tadmine die de kon binnenschieten. Toch was het nog niet gedaan want ook de Treffers zouden nog een keer tot scoren komen. Tjeu Langeveld zette de eindstand met een droge knal in de kruising op 4-1.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.