HFC laat kans op herstel liggen

In de tweede divisie mocht Koninklijke HFC het opnemen tegen de hekkensluiter VVSB. Na een mindere periode voor de Koninklijke was dit de kans om te herstellen. De ploegen boven HFC op de ranglijst hadden eerder al punten verspeeld, dus de drie punten konden goed van pas komen voor de Haarlemmers.

In de eerste helft was het vooral zoeken naar de beste manier om met de harde wind om te gaan. VVSB-doelman Valk kwam met zijn uittrappen niet verder dan de middellijn, daar Boks de voorhoede van HFC kon aanspelen. Na iets meer dan een kwartier spelen zag Tim van Soest Valk voor zijn doel staan en hoopte op wat hulp van de wind. De bal werd gedragen door de wind en viel zo vanaf de middenlijn over Valk in het doel, 0-1.

Koninklijke HFC was de betere ploeg gedurende de eerste helft, maar kwam niet meer tot scoren. De thuisploeg daarentegen wel. Een weggewerkte bal viel in de voeten van Thomas Arroyo die Danny Bakker kon aanspelen. Op zijn beurt bereikte hij aanvaller Tommy Bekooij die via deze vlugge aanval de 1-1 kon laten noteren.

In het tweede bedrijf kwam HFC opnieuw op voorsprong. Nadat scheidsrechter Te Kloeze het niet nodig achtte om VVSB een strafschop toe te kennen, deed hij dit aan de andere kant wel. De hardwerkende Lars Weistra draaide weg van zijn directe tegenstander en ging naar het gras. Oud-VVSB’er Peet van der Slot mocht het opnemen tegen Ruben Valk en verzuimde niet. Niet veel later werd Weistra voor een tweede maal neergelegd in het strafschopgebied. Hoewel dit meer neigde naar een strafschop werd deze niet gegeven.

Toch kwamen de Noordwijkerhouters weer langszij. Door het geloof erin te houden en de druk op te voeren in het laatste deel van de wedstrijd kreeg de Bavo zijn beloning. Danny Bakker deed de Koninklijke pijn. Eerst zette hij zijn ploeg op gelijke hoogte en kopte met nog zes minuten op de klok de 3-2 achter Tom Boks.

Gertjan Tamerus dacht dat hij in een slechte film was beland. “Het is de periode waar wij in zitten. Vandaag zit het tegen en hoeven we niet te verliezen. De wil om te winnen was er wel en de inzet was goed, daar ben ik wel blij om. Je kunt zeggen dat we in de eerste helft meer hadden moeten scoren en in de tweede helft niet van die vrije trappen weg moeten geven op onze eigen helft.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: Pim Hols