HFC krijgt kleine transfersom voor keeper die nooit in Haarlem arriveerde

Koninklijke HFC ontvangt een kleine transfersom van Fortuna Sittard. Reden. Keeper Bob van der Hoek vroeg overschrijving aan van Westlandia naar HFC. Hij speelde in de zomer door bij Chicago Dutch Lions en hij zou daarna fit bij HFC aankomen. Maar twee dagen voor de start van de HFC-training belde Sjors Ultee. Van der Hoek wordt vierde doelman in Sittard.

Jeugd

Bob van der Hoek geeft zijn appartement in Amsterdam op, hij laat HFC links liggen en kiest er op 26-jarige leeftijd voor om als vierde doelman aan de slag te gaan bij Fortuna Sittard. Een club die geen tweede elftal heeft, waardoor hij is aangewezen op de trainingen en oefenduels om beter te worden. ,,Ik mocht twee dagen op proef komen. Dat was twee dagen voor dat HFC met de voorbereiding startte. Het beviel goed van beide kanten en de proeftijd werd steeds verlengd. Fortuna wilde me graag overnemen maar HFC wilde me behouden. Die wilde een transfersom. Ik had een mondelinge overeenkomst met HFC, er stond niks zwart op wit, maar goed de clubs zijn eruit gekomen.’’

Yilmaz

En zodoende staat Van der Hoek op het veld met Turks international Burak Yilmaz. ,,Ja dat is wel leuk. Ik word vaak ingezet als hij moet afwerken op goal. Fortuna heeft me eerlijk gezegd dat als ik hard werk ik me kan opwerken tot derde keeper. Ik heb voor een seizoen getekend en Fortuna heeft een optie op een extra jaar. Ik kijk er naar uit. Elke dag alleen maar met voetbal bezig zijn, daar heb ik als kind altijd van gedroomd. Ik ben blij dat het me nu op latere leeftijd alsnog is gelukt.’’

 

administratiekantoor haarlem

Doorzettingsvermogen

In momenten van dagdromerij gaat hij nog wel eens terug naar de twee jaar die hij spendeerde aan de revalidatie van zijn schouderblessure. Van der Hoek beschikt over grote portie aan doorzettingsvermogen en lef. Nadat hij de jeugd uitkwam voor Feyenoord en FC Utrecht keepte hij – mede door een schouderblessure- een aantal jaren niet. Hij verhuisde naar Amsterdam richtte zich op zijn werk als model en als muzikant. Onder de naam van zijn alter ego Bonny Bueno maakte hij speelse, aanstekelijke en bewuste Pop-Rap, te herkennen in tekst en geluid aan de pop melodieën, jeugdherinneringen en spirituele thema’s.

 

En zijn schouder speelde hem parten. Twee jaar revalideren zorgde ervoor dat hij een half jaar geleden kon aansluiten bij derde divisionist Westlandia. Hij speelde zich in de basis, maar liet wel de optie in het contract opnemen dat hij eind mei naar de VS zou gaan.

VS

Gateway to professional soccer, staat er op de website van de Chicago Dutch Lions. De club speelt leaque two. ,,Het is semi-prof niveau’’, zegt Van der Hoek. ,,Ik heb elke dag getraind, het was mooi weer en ik heb wedstrijden gespeeld. Ik wilde bij HFC de strijd aangaan met Mitchel Michaelis. Dat Robbie Alfen – assistent-trainer bij Fortuna Sittard- mij nog kende vanuit FC Utrecht was een welkome verrassing. Door de investering bij Chicago was ik meteen fit om te starten bij Fortuna.’’

Vervolgt. ,,Ik zie wel waar dit eindigt, ik zit in elk geval bij een BVO  en kan elke dag trainen. Die twee jaar revalideren is niet voor niks geweest.’’

NB TD Sander Vink van HFC was vanmiddag – nog- niet bereikbaar voor commentaar.

Foto: Pim Hols