Jack's League

HFC klopt Lisse en eindigt als best of the rest op de zevende plaats

Koninklijke HFC sloot het seizoen zaterdag met een 1-0 zege op FC Lisse af. De ploeg van Tamerus was na de winterstop op dreef en behaalde 11 zeges, drie gelijke spelen en verloor slechts tweemaal. Alleen kampioen Katwijk presteerde beter.

Het was tegen Lisse eenrichtingsverkeer. Lisse-doelman Richard de Groot, vorig seizoen vertrokken bij HFC, had het druk met inzetten van Eddahchouri, Brandsma en Noordmans. De meevoetballende goalie hield zich goed staande.

Zijn ploeggenoten leken er minder zin in te hebben. FC Lisse speelde net als HFC in een 5-3-2-systeem,  zakte in en zette geen hoog druk.

Jim Hulleman speelde wederom als een veldheer. Cas Dijkstra mocht het als rechter wingback proberen en deed dat naar behoren. Joas Kors ontbrak waardoor Jacob Noordmans weer op ’10’ speelde.

Het was Sietse Brandsma die na een lange bal de score kon openen, maar de bal verlengde naar topscorer Zakaria Eddahchouri, die bij de tweede paal intikte, 1-0.

 

Na de rust kreeg HFC nog kansen. De mooiste was voor Sietse Brandsma, die magistraal werd vrijgespeeld door zijn ploeggenoot Koen Tros.

Het leder kwam voor zijn rechterbeen, waardoor het bij 1-0 bleef.

Danny Hols, die stopt en verder gaat als teammanager, kreeg vlak voor tijd nog wat speeltijd, net als Oscar Wilffert die vertrekt bij de Koninklijke. De linksbener kampte de afgelopen jaren veel met blessures maar speelde wel meer dan 150 duels voor de club.