HFC is angstgegner voor koploper Katwijk, ex-HFC ‘er Lars Weistra denkt dat het spannend blijft tot het einde

De laatste competitie-ontmoeting tussen Katwijk en HFC op De Krom dateert alweer van januari 2019. Destijds wonnen de Haarlemmers door een doelpunt van Lars Weistra. Die speelt –net als Paul Kok- inmiddels voor de ploeg van Anthony Correia. Zaterdag om 15.30 uur is de aftrap.

Correia moet zich als een kind in de snoepwinkel wanen, want hij heeft een selectie waar smaak aanzit. Katwijk staat elf punten voor op nummer twee De Treffers, is de best scorende ploeg en heeft in ex-Telstardoelman André Krul de minst gepasseerde keeper. Maar, meteen na de winterstop verspeelde de koploper meteen twee punten bij TEC in Tiel.

,,Tegen TEC hebben we ons laten meeslepen in hun fysieke spel en in de lange bal.’’ zegt Weistra. Exact het spel dat HFC grotendeels tegen Jong Sparta op de kunstgrasmat legde. Katwijk had een ervaren scout naar het duel gestuurd en houdt ook rekening met de lange bal.

Sietse Brandsma zal in de lucht een geduchte bewaker hebben in Kay Blokland, maar wellicht liggen er met een lange bal op de man achter de spits- hetzij Jordy Hilterman, hetzij Jim Hulleman- kansen ten opzichte van Rick van der Meer.

 

Weistra. ,,Ik weet dat HFC ook de lange bal kan spelen, maar ik verwacht dat ze de lange bal én het opbouwen van achteruit zullen afwisselen. Maar wij zetten hoog druk, dus dat kan interessant worden. HFC is superfit en wij ook, dus het zal lang spannend blijven.’’

Tekst: Peter Brink
Foto: Pim Hols