Jack's League

HFC en trainer Tamerus rekenen bij AFC af met hun nachtmerrie van een jaar geleden

Koninklijke HFC steeg door de 1-4 zege bij koploper AFC twee plaatsen op de ranglijst, maar rekende vooral al af met de kater van vorig seizoen. Destijds verspeelde HFC in de laatste 360 tellen een 0-3 voorsprong en ging als een aangeslagen bokser van het veld.

 

Verleden

Een jaar geleden leek er geen vuiltje aan de lucht. AFC-fan Sjaak Swart was al woedend naar huis gebeend omdat HFC de ruimte tussen de linies zo goed benutte dat ze drie keer scoorde.

Totdat de Koninklijke in de laatste minuten drie spelers wisselde. AFC kwam destijds terug in de wedstrijd en het duel eindigde in 3-3. Trainer Gertjan Tamerus kreeg ook deze week nog opmerkingen naar zijn hoofd over het wisselbeleid. Op weg naar Goed Genoeg waren twee HFC-fans op zoek naar de ingang, die goed verstopt is. ,,Ik heb Gertjan van de week nog even gezegd om vooral niet te wisselen’’, zei een man van middelbare leeftijd.

Humor

Voetbalhumor, het is van alle tijden en leeftijden en de enige manier om ermee af te rekenen is met daden. HFC kwam, zag en overwon ditmaal wel in Amsterdam.

Ze trof in koploper AFC een ploeg met tal van ex-profs die voor de nederlaag van afgelopen week bij Katwijk veertien maal ongeslagen bleef. Maar de ploeg van Benno Nihom was geen eenheid, gaf veel ruimte weg en zette niet gegroepeerd druk.

Blessures

In de aanloop naar de Klassieker kampte HFC met wat pijntjes. Oscar Wilffert liep dinsdag alleen rondjes om het veld en kampte donderdag met griepklachten.

Gertjan Tamerus verwacht Jacob Noordmans en Cas Dijkstra pas op 25 maart tegen IJsselmeervogels weer terug. Danny Hols is langdurig afwezig. Roy Castien gaf aan voorlopig alleen nog bij de fysio te trainen. En Desevio Payne is, na een knieoperatie, weer voorzichtig begonnen met loopoefeningen zonder bal.

Talenten

De huiskamervraag was wie Tamerus op 10 zou laten spelen. Hij koos voor het talent Joas Kors, die heel enthousiast begon en na vijf minuten al een gele kaart op zak had.

Jim Hulleman, door IJsselmeervogels gehaald als middenvelder, leidde zodoende weer de defensie. En met André Morgan als rechtsback en Guus Offerhaus centraal heeft talent Ruben Heeremans ook goede coachende spelers om zich heen.

Heeremans had ex-goalgetter Raily Ignacio in zijn zak, stond positioneel goed en  kapte vol vertrouwen Splinter de Mooij uit en liep niet terug, maar vooruit.

Druk

AFC speelde tegen afgelopen week Katwijk in een 4-5-1 opstelling zonder Railey Ignacio, maar Tamerus hield er al rekening mee dat de 35-jarige routinier weer zou starten.

En dat kwam hem niet slecht uit. Net als zijn maatje Melvin Platje is de spits niet van het druk zetten op de bal. Iets wat Ruben Heeremans, Guus Offerhaus en Jim Hulleman en de middenvelders de kans geeft om de snelle spitsen in de spelen. Daar lag  ook de bottleneck voor AFC.

 

boekhouder rotterdam

Brommer

Binnen twintig minuten leidde de Koninklijke met 0-3. Gerry Vlak legde de bal op zestien meter uit de lucht panklaar voor zijn voeten en knalde droog en laag 0-1 binnen.

Sietse Brandsma was zo nu en dan weer op de brommer en lanceerde vanaf de achterlijn Zakaria Eddahchouri, 0-2. Brandsma kwam ook bij de 0-3 van rechts, werd niet kort gedekt en schoot met links in de verre hoek binnen.

Rechterbeen

Ex-Manchester United hoofdscout Marcel Bout woont op fietsafstand van het HFC-complex en is bij de thuiswedstrijden doorgaans van de partij. Hij bekeek Brandsma en begrijpt niet dat hij zijn rechterbeen niet verder ontwikkelt heeft. ,,Als hij daar toch een paar maanden op zou trainen, dan kan hij nog een niveau hoger spelen. Het is goed trainbaar ook op zijn leeftijd nog, je moet er  tijd in investeren’’, aldus Bout.

Strafschop

Twintig minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een strafschop. Mitchel Michaelis stopte de pingel, maar in de rebound schoot ex-Telstar-speler Milan Hoek toch raak, 1-3.

AFC moest komen en nog meer ruimte weggeven, maar een nieuwe nachtmerrie voor HFC bleef uit.Sietse Brandsma werd neergehaald door Gevero Markiet die met de rode kaart van het veld kon.

Wissels

Nadat John Hilton Zakaria Eddahchouri bediende, die de 1-4 verzorgde wisselde trainer Tamerus toch nog driemaal in de slotfase. De tieners Levi de Wilde, Yuya Ishizuka en Tom Carbaat mochten ook delen in de feestvreugde en de nevenschade bleef dit keer uit.