Het venijn zat in de staart

De helse storm ‘’Eunice’’kostte Telstar twee duels de afgelopen twee weken waardoor er na drie weken voor het eerst weer kon worden geacteerd. Thuis tegen N.A.C. bleef noodgedwongen al de deur op slot en in Den Haag vlogen dat weekend de golfplaten van het dak van het stadion af en kon er wederom niet worden gespeeld.

Telstar liet wel van zich horen met een anderhalf uur durende documentaire op NPO 2 ‘’ Tussen Vis en Staal’’ waar een interessant beeld werd geschetst van een aparte club uit het betaald voetbal tijdens de Corona-periode. Andries Jonker en algemeen directeur Pieter de Waard in het bijzonder gaven een meer dan geslaagd inkijkje omtrent het reilen en zeilen van een modale B.V.O. in een seizoen zonder publieke belangstelling.

Drukke periode

Tegenstander TOP Oss kwam overigens barstensvol vol zelfvertrouwen naar Velsen toe na een indrukwekkende 4-1 thuiszege op Jong Utrecht en doet leuk mee in de periode. Voor Telstar breekt er een drukke periode aan, want 7 wedstrijden in 29 dagen staan er op de rol.

Ontlading voor Bensabouh

Wat een ontlading en apotheose in minuut 90+2! Telstar gooide met en macht alles naar voren en werd daarvoor beloond met een punt. Uitgerekend invaller Anwar Bensabouh, pas luttele minuten in het veld na een maandenlange afwezigheid, vierde zijn rentree met de niet meer verwachte gelijkmaker (2-2). In een spannend duel was het aanvankelijk Telstar dat de lakens uitdeelde. De Witte Leeuwen creëerden niet al te veel kansen maar er werd vaardig en fris gecombineerd. Het kwam dan niet als een verrassing dat Rein Smit na 20 minuten spelen een verdedigingsblunder van Lorenzo Pique keurig afstrafte;1-0. Gaandeweg namen de gasten het initiatief over en dan was het uitkijken voor voornamelijk de twee aalgladde spitsen Kay Tejan en flankflitser Jearl Margaritha. De laatste bood vlak voor rust met een technisch hoogstandje Giovanni Buttner een niet te missen kans bij de tweede paal en die zette de 1-1 rusttand op het scorebord.

Punt gesprokkeld

TOP Oss schroefde het tempo op na rust en Telstar mocht zijn handen dichtknijpen dat de gasten niet een paar maal de trekker wisten over te halen maar Telstar-keeper Ronald Koeman wist niet van wijken. Toch moest hij de bal na een uur uit het net plukken naar het liet aanzien een wat onhandige manoeuvre. Echter, het schot van Kaj Tejan werd ongelukkig door Őzgür Aktas met zijn hoofd getoucheerd en TOP Oss nam, zeker op dat moment, een verdiende voorsprong; 1-2. Het slotakkoord was spectaculair want Telstar gaf vol gas en ging verwoed op jacht naar een punt. TOP Oss-Invaller Dean Guezen verzuimde tussen de bedrijven door 1-3 aan te tekenen en knalde kiezelhard op de lat nadat hij alleen voor Koeman Jr verscheen en zes minuten later en diep in blessuretijd later veerde het hele stadion minus 15 meegereisde Ossenaren op toen Anwar Bensabouh zijn huzarenstukje opvoerde en met een prachtig gekruld schot Norbert Alblas in de verre hoek kansloos liet. Het was inmiddels waterkoud maar daar voelden de Telstar -supporters weinig tot niets van!

Tekst: Hans Akkerman
Foto: 1963-pictures.nl