Zaterdag 3e klasse A

Het is nog niet klaar in de Zaterdag 3e klasse A

Al 14 speelronden lang roept men dat het in de derde klasse A zal gaan tussen Olympia en HFC. In het begin van het seizoen werd ook de naam van Stormvogels nog benoemd maar deze verdween na een aantal ronden in de verte.

HFC Maakte op 19 februari een belangrijke stap in de strijd om het kampioenschap door van Olympia Haarlem te winnen. Maar zoals wij allemaal weten weet je nooit hoe het zal lopen want de bal blijft rond en het venijn zit hem altijd in de staart.

Toch moeten we Stormvogels en Castricum niet vergeten. Beide ploegen zijn bezig aan een uitstekende reeks. Daarbij komt ook nog dat Olympia en HFC punten beginnen te verliezen. Hierdoor houden de nummers drie en vier in ieder geval zicht op de koplopers. Of het genoeg is zal natuurlijk pas aan het eind van het seizoen blijken.

FC Castricum boekte afgelopen weekend een belangrijke overwinning op koploper Koninklijke HFC. De ploeg van de in Haarlem bekende trainers Ralph Blom en Felix Aerts boekte een fraaie 3-0 zege. Dit kon gezien worden als een kleine revanche voor de wedstrijd bij HFC die met 6-1 verloren werd. Castricum is een ploeg die ondertussen wat belangrijke punten heeft afgesnoept bij de koplopers. Zo speelde zij in maart nog gelijk tegen Olympia. Ook vorige week liet de ploeg van Barry Tjeertes punten liggen in Beverwijk bij DEM.

Stormvogels staat op dit moment op een derde positie met 34 punten. Vier punten achter op Olympia en acht op HFC. In 2022 heeft de ploeg nog geen wedstrijd verloren en doet dus goede zaken de afgelopen weken.

Ondertussen moeten de teams van IJmuiden en United/DAVO aan de onderkant van de lijst blijven opletten. IJmuiden verloor dit weekend op eigen veld van Olympia met 8-2. United verloor met 4-1 op bezoek bij Stormvogels. Beide ploegen hebben nu 11 punten en moeten snel punten gaan pakken om uit de onderste regionen weg te blijven.

Deze maand nog kunnen er weer belangrijke punten verdeeld worden. Op 23 April gaat Stormvogels op bezoek bij de Koninklijke. Een week later op 30 April ontvangt Olympia de huidige koploper. De moeite waard om de komende tijd de zaterdag 3e klasse A goed in de gaten te houden wat ons betreft!

De overige uitslagen uit de derde klasse A vindt u hier.