Districtsbeker

Heldhaftig BSM krijgt pak slaag van United/DAVO

Het toernooi om de districtsbeker is van start gegaan. In poule 24 versloeg zondag derdeklasser United/DAVO het Bennebroekse BSM met ruime cijfers. De zondag vierdeklasser kreeg aantal behoorlijke kansen, maar uiteindelijk kwam het kwaliteitsverschil bovendrijven. Het duel eindigde in een 2-9 zege voor de Haarlemmers. Na afloop spraken we beide trainers.

BSM-trainer Fred van der Veldt gaf vooraf aan niet de bus te parkeren voor zijn eigen strafschopgebied. Zijn ploeg wilde zo lang mogelijk mee blijven voetballen. De eerste tegentreffer viel na een krappe zes minuten en dus werd er al snel rekening gehouden met een afstraffing. Rachid Harraou opende de score voor United/DAVO.

Dat de rust behaald werd met een 2-3 tussenstand was een verrassing. BSM beet soms fel van zich af en de twee treffers van de thuisploeg waren van grote schoonheid. Merijn Vester schoot de teams na een half uur spelen op gelijke hoogte en even later zorgde Sem van der Meer zelfs voor de 2-1 voorsprong. Van 40 meter liet hij op schitterende wijze United/DAVO-doelman Vincent Hofman kansloos. Enrico Jagernath en Rachid Harraou deden voor rust het duel nog kantelen.

Na de rust deed United/DAVO er een schepje bovenop. Invaller Ă–nder Ceylan speelde een prima duel en zorgde voor extra gif binnen zijn ploeg. Conditioneel kon BSM het een uur volhouden, maar daarna was de tank leeg. Ondanks dat de Bennebroekers er nog een aantal keer gevaarlijk uitkwamen liep de score hoog op. Via twee treffers van Barry Tjeertes, een derde treffer van Rachid Harraou, Fouad Malloul en Ă–nder Ceylan verscheen er een 2-9 eindstand op het scorebord.

Alle uitslagen, de standen en het programma van het toernooi om de districtsbeker vind je op onze toernooipagina.