Heitinga, Boulahrouz en Wolter Kroes debuteren tijdens nieuwjaarswedstrijd

Voormalig Oranje-spelers John Heitinga en Khalid Boulahrouz maar ook zanger Wolter Kroes debuteren a.s. zaterdag 7 januari bij Koninklijke HFC aan de Emauslaan 2 te Haarlem. Heitinga en Boulahrouz spelen voor de eerste keer mee met de Ex-Internationals KNVB tijdens de traditionele Nieuwjaarswedstrijd tegen Koninklijke HFC-Legends, op het hoofdveld vanaf 14.30 uur.

Wolter Kroes zal na die wedstrijd optreden in de feesttent tijdens de afterparty. Alle namen van de Koninklijke HFC-Legends waren al eerder bekend. Nu ook die van de Ex-Internationals KNVB op de keepers na. Dat voor de Ex-Internationals KNVB Pierre van Hooijdonk en de broers Rob en Richard Witschge mee gaan doen is ook eerder gepubliceerd.

Net als vorig jaar zijn Sjaak Swart (“Mr Ajax”) en Bennie Wijnstekers de coaches.  Zij kunnen onder andere terugvallen op ervaren ex-internationals zoals Frank en Ronald de Boer, maar ook op de huidige Nederlandse bondscoach onder19 Aron Winter, de scout van AZ Arthur Numan, specialisten-trainer bij AZ Denny Landzaat en de altijd nog snelle 60-jarige Simon Tahamata.

John Heitinga debuteerde in 2001 bij Ajax (tegen Feyenoord) als 17-jarige en won met de club twee keer het landskampioenschap, drie keer de KNVB beker en vier keer de Supercup. Verder speelde hij 87 maal voor het Nederlands elftal en voor Atlético Madrid, Fullham, Hertha BSC en Everton waar hij speler van het jaar 2011/2012 werd. Afgelopen februari beëindigde Heitinga zijn profcarrière bij Ajax, nu is hij werkzaam als assistent-trainer bij Jong Ajax.

Ook afgelopen februari stopte Khalid Boulahrouz als profspeler. Hij speelde als jeugdspeler bijvoorbeeld bij Haarlem en AZ en als prof van 2001-2015 bij onder andere Feyenoord, RKC, Chelsea, Sporting Lissabon en Hamburger SV. Boulahrouz verkoos het Nederlands elftal (waar hij 35 keer voor speelde) boven die van Marokko toen hij in 2004 opgeroepen werd door de toenmalig bondscoach Marco van Basten.

De spelers-carrière van de tweeling Frank en Ronald de Boer is vergelijkbaar. Beiden werden ontdekt door niemand minder dan Johan Cruijff en hebben gespeeld voor Ajax waarmee ze in 1995 de Champions League, de Wereldbeker en de UEFA Super Cup wonnen naast ook nog vijf keer het landskampioenschap. Ze speelden bij FC Barcelona, onder trainer Louis van Gaal, en respectievelijk 112 en 67 keer voor het Nederlands elftal. Ronald werd in 1994 en 1996 speler van het jaar, stopte als prof in 2008, 2 jaar later dan Frank en is sindsdien TV-analist. Frank werd assistent-bondscoach van het Nederlands elftal dat vicewereldkampioen werd in 2010. Als hoofdtrainer van Ajax, van 2010 tot 2016, werd hij vier keer op rij landskampioen, een unicum in de Eredivisie. Winst op 7 januari zou een mooi begin van het jaar zijn, ter compensatie hoe Frank het jaar 2016 moest afsluiten na zijn ontslag bij Internazionale.

Of de 46-voudige ex-international, Pierre van Hooijdonk, na het scoren gaat buikschuiven zoals hij deed bij NAC en of Richard Witschge de spelers van Koninklijke HFC-Legends gaat dollen door weer negen keer de bal hoog te houden tijdens een sprint zoals hij eerder ooit onbewust deed, is allemaal te zien op 7 januari vanaf 14.30 uur op het hoofdveld van Koninklijke HFC, ingang Emauslaan 2 te Haarlem.

ING is net als vorig jaar de hoofdsponsor, de organisatie van de dag is zoals gewoonlijk in handen van Nederlands oudste voetbalvereniging, Koninklijke HFC. Koninklijke HFC won 26 keer, de Ex-Internationals KNVB deden dat 43 keer, en er is 14 keer gelijk gespeeld. In 2016 won de Koninklijke HFC-Legends met 4-2. De wedstrijd staat net als in 2016 onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen met assistenten Coen van den Heuvel en Frans Stijnman.

 

Selectie Ex-Internationals KNVB:

Sjaak Swart (coach), Bennie Wijnstekers (coach), John Heitinga, Khalid Boulahruz, Frank de Boer, Ronald de Boer, Pierre van Hooijdonk, Rob Witschge, Richard Witschge, Arthur Numan, Aron Winter, Denny Landzaat, Simon Tahamata, Orlando Trustfull, Martijn Reuser, Martijn Meerdink, Orlando Engelaar, Barry Opdam, Michael Mols. Keeper(s): nog niet bekend.

 

Selectie Koninklijk HFC-LEGENDS:

Gerrit Peijs (trainer/coach), Joost Lamp (Elftalleider), Ruben Cusell (keeper), Bram Verhage (keeper), Pascal Kamp (aanvoerder), Maarten van Andel, Pascal Beeren, Jurjen Bettink, Ilias Bronkhorst, Roy Castien, Emre Dalkiran, Niels van Dellen, Jesper Jochemus, Dani Kirchhoff, Jan Willem Koelemij, Sjors Marijnen, Bart Nelis, Dedde Rabbers, Karim Saaliti, Chris Steensma, Justin Warmerdam, Maarten Wolff.

 

Het totale programma op zaterdag 7 januari 2017 bij Koninklijke HFC bestaat uit:

09.00 uur – Bibbertoernooi Koninklijke HFC, een ludiek intern clubtoernooi, outfits zijn zeker net zo belangrijk als de sportieve resultaten

11.00 uur – Koninklijke HFC O13-1 – HVV O13-1, de D-pupillen selectieteams van de overgebleven oprichters van de KNVB

12.30 uur – Oud HFC – Oud Ripperda, een ‘live’ terugblik op de heroïsche strijd van weleer

14.30 uur – Koninklijke HFC-Legends tegen de Ex-Internationals KNVB

16.15 – 20.00 uur – Afterparty met Wolter Kroes vanaf ong. 16.30 uur in de gezellige muzikale feesttent en het is ook feest in het clubhuis

 

De voorverkoop is online mogelijk tot za. 7 januari 11.00 uur via

https://www.nowonlinetickets.nl/Shop/EventDetails/6E1D875F6A8509E3021D4DAC707CB142

Daarna zijn nog kaarten te koop bij de ingang van Koninklijke HFC, aan de Emauslaan 2 te Haarlem. Op 6 januari zijn er kaarten in de voorverkoop tussen 14.00 en 17.00 uur in het clubhuis van de Koninklijke HFC.

De toegang voor kinderen tot 6 jaar is gratis, mits onder begeleiding van een meerderjarige. Tarief via de online voorverkoop en op vr. 6 januari: 6 tot 18 jarigen € 5,50 en vanaf 18 jaar € 10,50. Kosten kaarten bij de ingang:  resp. € 7,50 en € 12,50.