Zaterdag 3e klasse A

Heerlijk en fascinerend topduel vlak voor tijd beslist

Een topduel in de derde klasse zaterdag. Stormvogels ontving de jonge (mede) koploper Koninklijke HFC. Wie blijft enigszins in het spoor van de gedoodverfde titelkandidaat Olympia Haarlem? De omstandigheden niet optimaal. Waterkoud weer, aardig wat wind zo vlak bij de kust en nauwelijks publiek langs de lijn. Het is even niet anders in het ‘’nieuwe normaal’’.

Het derde klasse duel had een hoog niveau. Het was smullen geblazen. Met volledige inzet gingen de concurrenten elkaar te lijf. Vanaf de eerste balomwenteling waren de intenties glashelder. De gasten drongen de gastheer naar achteren en combineerden in een hoog tempo. Elke pass op maat met de juiste balsnelheid.

’’We wisten hoe ze het liefst spelen en eigenlijk kwamen we aanvankelijk nauwelijks in de problemen achterin,’’ stelde Stormvogels-trainer Patrick Krop. Tegen de veldverhouding in nam Stormvogels halverwege de eerste helft de leiding. Bastiaan Scholten kogelde vanaf links diagonaal raak. Het piepjonge HFC, geen enkele speler voor de eeuwwisseling geboren!, raakte niet in paniek maar moest tot de 44e minuut wachten voor ze de gelijkmaker aantekende. De uitblinkende Stormvogels-goalie Bas Veen redde nog twee keer fraai maar was kansloos op de derde inzet van dichtbij van Storm Holtkamp.

Nog geen minuut na rust was het eerst Bastiaan Scholten die de vuisten vond van de HFC-sluitpost maar seconden later joeg Gregory van Nieuwkoop een afgeslagen bal kiezelhard rand strafschopgebied in de kruising; 2-1. De voorsprong gaf Stormvogels echter geen vleugels want de gasten gingen furieus op jacht naar de gelijkmaker maar vonden Bas Veen een paar keer op hun weg. Toen invaller Rory Roode na een uur echter toch de gelijkmaker aantekende, werd het eenrichtingsverkeer richting Bas Veen. Die capituleerde tien minuten voor tijd pas. Een heerlijke Haarlemse 1-2 vond Storm Holtkamp en zijn harde uithaal bracht de Haarlemmers voor het eerst aan de leiding; 2-3. Stormvogels kon er geen slotoffensief meer uitpersen want hun gevaarlijkste aanvaller Melle Springer werd uitstekend aan banden gelegd door de jonge, zeer talentvolle verdedigers van ‘’De Koninklijke’’.

Verliezend Patrick Krop was na afloop natuurlijk teleurgesteld met het eindresultaat maar analyseerde realistisch.’’ Kijk: HFC heeft iets meer. Het is een uitstekende ploeg. Ik liet bewust het middenveld van hun combineren. Tot aan de zestien en dan vastzetten. Dat ging mijns inzien goed. Ik had in de eerste helft geen enkele keer het idee dat ze zouden gaan scoren. Jammer dat het vlak voor rust mis ging. Maar goed: we komen vlak na rust weer voor maar konden het uiteindelijk niet bolwerken tegen een sterke tegenstander, jammer,’’ concludeerde de verliezend trainer die met meer dan normale belangstelling uitkijkt of het kabinet dinsdag toelaat dat er volgende week getraind mag worden in de avonduren. Zo niet, dan lijkt een vroege winterstop de enige, reële optie .