Robin Eindhoven, ex-RCH en HFC, per direct naar Telstar

De droom om prof te worden wordt dan toch werkelijkheid voor Robin Eindhoven. De 22-jarige spits van Spakenburg komt per direct over en tekent een contract voor 2.5 jaar bij de Witte Leeuwen. Hij vult de plek in van Sebastian Soto.

Robin Eindhoven startte bij RCH en verkaste daarna naar de jeugd van HFC. Hij maakte een uitstapje naar de jeugd van ADO Den Haag en keerde weer terug naar de Spanjaardslaan om basis speler te worden. In juli 2019 speelde hij zich in de kijker van Aris Limassol. Zijn verblijf op Cyprus was van korte duur en via Spakenburg vecht hij zich nu weer terug het profvoetbal in.

In oktober gaf hij nog zijn visitekaartje af bij zijn oude club. Met Spakenburg kwam hij op bezoek bij de Koninklijke. Met een assist bij de eerste treffer stond hij aan de basis van de 1-2 zege van de Blauwen. Tot de coronastop scoorde de Heemstedenaar vier treffers.

In oktober regende het al aanbiedingen in  huize Eindhoven. Met name de nog kapitaalkrachtigere clubs uit de Tweede Divisie wilden de snelle aanvaller inlijven. Spakenburg besloot toen het contract tussentijds tot juli 2022 te verlengen. De verwachting is dan ook dat Telstar een transfersom moet overmaken.

Beide assistent-trainers van Telstar kennen de spits goed uit de Tweede Divisie. En dan met name Gertjan Tamerus die hem bij HFC al onder zijn hoede had.

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Telstar huurde daarnaast ook nog een extra verdediger. De cultclub baarde opzien door na de verkoop van Benaissa Benamar aan FC Utrecht tot verbazing van vriend en vijand een aanvaller – Ozan Kökçü – aan te trekken. Nu dus wel een verdediger. Farouq Limouri telt 17 lentes en komt over van Sparta. Hier staat hij tot 2023 onder contract.

Limouri was al langere tijd op proef in Velsen-Zuid. De centrale verdediger ontbeert nog wel wedstrijdritme. Hij kwam uit voor Sparta Onder-18 en dat speelt al maanden geen competitiewedstrijden meer.

Tekst Peter Brink