Hechte teamsfeer sleutel tot succes bij Velsen

Velsen draait hartstikke goed in de zondag eerste klasse. De ploeg van trainers Martin Haar en Marcel Looij bezit momenteel een knappe derde plek op de ranglijst. Een positie die vooraf niet werd verwacht, maar volgens assistent-trainer Marcel Looij meer dan terecht is gezien het veldspel van de Velsenaren.

Velsen baarde eerder dit kalenderjaar opzien met de aanstelling van Martin Haar als hoofdtrainer, die zijn contract bij AZ deels verruilde voor een uitdaging in de eerste klasse. Marcel Looij, vorig seizoen nog hoofdtrainer bij VVH Velserbroek, werd door Haar als assistent aangesteld. Looij had toen hij begon aan deze uitdaging niet verwacht dat Velsen voor de winterstop al derde zou staan, maar ziet na een aantal maanden trainen wel duidelijk waar de kracht van dit team ligt. “Onze selectie bestaat uit jongens die ook allemaal vrienden van elkaar zijn. Vaak zie je dit terug bij ‘vriendenteams’ in de lagere klassen, maar wij hebben nu ook een team dat ook buiten het veld goed met elkaar omgaat. Jongens die stuk voor stuk serieus willen voetballen, maar ook het gevoel hebben dat ze nog spelen met plezier en met jongens die ze mogen. Dit in combinatie met een trainer die tactisch erg goed is, zorgt ervoor dat we zo goed presteren.”

Afgelopen weekend speelde Velsen gelijk tegen laagvlieger AGB. Volgens Looij totaal geen rede tot paniek, iedereen kan een mindere dag hebben. Wordt er aankomende wedstrijd gewonnen, dan gaat Velsen de winterstop in met een derde of zelfs tweede plek, iets dat veel potentie biedt in aanloop naar de tweede seizoenshelft. Er is namelijk ambitie binnen de club om nog een stap hogerop te gaan. Volgens de assistent-trainer is dit met deze groep ook zeker mogelijk. “Naar mijn mening hebben wij het beste team uit deze competitie. Er zijn teams met betere individuele spelers, maar hoe wij als collectief spelen heb ik tot nu toe geen ander team zien doen.” Velsen gaat dan ook vol voor een plek in de nacompetitie en hoopt dit jaar te promoveren naar de hoofdklasse.

De komende weken zal de technische staf in gesprek gaan met het bestuur over de plannen voor volgend seizoen. De club uit Driehuis spreekt duidelijk ambitie uit. In 2022 viert de club een jubileum, het bestaat dan honderd jaar. Het doel is dan ook om voor die tijd al uit te komen in de hoofdklasse. Met de huidige stand en vertrouwen in de groep lijkt Velsen op de juiste weg. Aankomend weekend speelt de ploeg haar laatste wedstrijd voor de winterstop. Zondag wordt om 14.00u afgetrapt bij AFC’34.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: Frans van der Horst