HBC-voorzitter Rob Roomeijer krijgt Koninklijke Onderscheiding

De dag voor Koningsdag is het traditie dat de jaarlijkse lintjesregen plaatsvindt. Vandaag werd HBC-voorzitter Rob Roomeijer verrast met een lintje. 

Roomeijer is al ruim 35 jaar verbonden aan HBC. Na diverse functies werd hij voorzitter van de club uit Heemstede. Het was de bedoeling om in oktober 2020 na 25 jaar het voorzittersstokje door te geven. Bij HBC hadden ze Roomeijer al lang daarvoor aangedragen voor een lintje zodat deze op de Algemene Ledenvergadering overhandigt kon worden. Maar helaas ging dat door alle corona perikelen niet door. 

En dus werd de voorzitter vandaag verrast door Burgemeester Astrid Nienhuis van Heemstede. “Dat kun je wel zeggen. Dit had ik niet verwacht. Het was echt een grote verrassing. Ik zat rustig mijn krantje te lezen vanochtend toen ik buiten de Burgemeester zag lopen. Ik ga even een praatje met haar maken dacht ik nog. Maar toen zei ze dat ze voor mij kwam!”

En dus stond Roomeijer ineens compleet verrast op zijn eigen feestje. “Ze had een man meegenomen met een piano op wielen. Toen die een leuk deuntje begon te spelen kwamen de buren ook naar buiten. Het werd nog gezellig ook.”

Ook voor mevrouw Roomeijer zal er een last van de schouders af vallen. “Mijn vrouw wist het al een jaar en heeft al die tijd niks gezegd, heel knap”, sluit een trots Lid in de Orde van Oranje-Nassau af.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: HBC (archief)

This poll is no longer accepting votes

Zullen we weer een "Mooiste" verkiezing doen?