O-23 Cup

HBC verslaat UNO in eerste duel O-23 Cup

Eindelijk is de Voetbal in Haarlem O-23 Cup begonnen. Gisteravond werden er zes wedstrijden gespeeld. In Heemstede kreeg HBC bezoek van UNO uit Hoofddorp. Op het nieuwe kunstgrasveld was de ploeg van Nick Schnater lange tijd de sterkere en versloeg het UNO terecht met 4-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal greep de thuisploeg het initiatief. UNO was zoekende en keek na drie minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Van een meter of elf kon Jan Kruithof ineens uithalen en zijn eerste treffer van de avond noteren. HBC was vooral gevaarlijk via de zijkanten waar linksbuiten Eric Liefting naar hartenlust acties kon maken en de bal voor kon geven.

UNO vocht zich na een minuut of tien beter in de wedstrijd en de ploeg van Maarten Slagtveld kreeg ook een aantal kansjes. De grootste kans was voor Eamon Yip, echter ging zijn schot voorlangs. Op het moment dat UNO het initiatief leek te pakken, bouwde HBC de score uit. De 2-0 was identiek aan de 1-0 en wederom was het Jan Kruithof die scoorde. Hij deed hiermee goede zaken in het uweigenverzekering.nl topscorersklassement.

HBC UNO O-23 - Voetbal in Haarlem
HBC won thuis het eerste duel om de O-23 Cup van UNO.

Jordy Natrop onderscheidde zich vlak voor rust. De UNO-doelman stopte de bal uitstekend nadat een HBC-aanvaller hem met een stift probeerde te verschalken. Stijlvol plukte de doelman de bal uit de lucht. Dat de O-23 Cup serieus genomen wordt bleek na het laatste fluitsignaal van de eerste helft. Twee eerdere momenten zorgden voor een discussie op het veld met de scheidsrechter. UNO kreeg geel vanwege een vermeende schwalbe en er werd een doelpunt afgekeurd nadat er buitenspel was geconstateerd.

De tweede helft werd door HBC net zo voortvarend gestart als de eerste helft. Binnen vijf minuten lag de 3-0 in het net van UNO. Eric Liefting kon van zo’n 14 meter hard binnenschieten. De bezoekers werkten hard, maar moest het regelmatig afleggen tegen het positiespel van HBC. “Ik had mijn jongens de opdracht gegeven de bal maximaal twee keer te raken,” vertelde Nick Schnater na afloop.

Can Guclu zorgde een kwartier voor tijd voor de 4-0. Een lob over doelman Natrop rondde de nummer negen keurig af. UNO kreeg daarvoor twee kansen op tegentreffers, maar Vriends en Zegstroo misten het geluk aan hun zijde. De Hoofddorpers deden vlak voor het einde toch nog iets terug. Binnen drie minuten kon Donny van Bakkum twee keer scoren. De talentvolle speler ontsnapte eerst aan buitenspel en schoot binnen. Bij zijn tweede goal stond hij op de goede plek om een fout in de verdediging van HBC af te straffen.

Uno-trainer Slagtveld vertelde na afloop dat hij goede dingen had gezien, maar soms slimmigheid miste. Zijn collega van HBC was blij met de winst. “Het resultaat is goed, al was de laatste fase onnodig,” sloot hij af.

Alle uitslagen, de standen en het programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.