Zondag 2e klasse B

HBC verliest belangrijke punten

Aan de Cruquiusweg in Heemstede stond zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. HBC kreeg bezoek van Kampong. Om de top drie in het vizier te houden moest HBC een goed resultaat neerzetten tegen de nummer twee.

HBC begon fanatiek aan de wedstrijd. Fel op de bal en hoge druk maakte het Kampong in de openingsfase soms best lastig. Echter wanneer de ploegen zelf het balbezit hadden bleek dat het een lastige middag zou worden. Aan beide kanten was het rommelig en vooral slordig in de passing. Pas na twintig minuten kwam de eerste grote kans. Cornel van Bergen en Henegouwen kon namens de bezoekers de bal voorzetten. Doelman Bram Verhage kwam zelfs met zijn lengte nog net iets te kort en zag tot zijn schrik de voorzet nog getoucheerd worden door de ingekomen Daan Groot Zwaaftink. Het was te licht om echt gevaarlijk te worden.

Niet veel later kwam HBC voor de tweede keer met de schrik vrij. Wederom een voorzet vanaf rechts van de voeten van Van Bergen en Henegouwen. Deze keer was het Merijn Muskens die zijn hoofd niet genoeg achter de bal kon krijgen. Hierna was het dan de beurt aan HBC om gevaarlijk te worden.Sven Wierda werd snel vrijgespeeld nadat de bal opgevangen werd op het middenveld. Oog in oog met de doelman zag Wierda zijn inzet met de voet gered worden. Voordat het noodlot toesloeg kreeg Luke Vahle ook nog een goede kans om de score te openen. Maar dat gebeurde aan de andere kant. Een steekbal op Daan van der Ster, zorgde voor discussie over buitenspel, maar de 0-1 was een feit.

Net voor rust moest trainer Jasper Ketting noodgedwongen wisselen. Luke Vahle had last van een eerder opgelopen blessure en moest de strijd staken. Na de wissel en de rust kon de thuisploeg aanvallend niet veel meer brengen. Dit was ook mede te wijten aan de prima defensie van Kampong die als een huis stond. Invaller Eric Liefting kreeg vlak na rust de kans om uit te halen vanaf rand strafschopgebied. Zijn schot werd onderweg aangeraakt en belandde net naast het doel.

Na ruim een uur spelen was het voor Kampong weer raak. Een corner kon in eerste instantie nog gekeerd worden door Bram Verhage maar hij zag de tweede inzet prima ingeschoten worden door Dylan Timber. HBC kreeg in de slotfse nog twee goede mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Jeroen de Bruijn zag zijn schot net over gaan en Neil van Hooff kopte maar net over uit een vrije trap.

Kampong trainer Mark Verkuyl was opgelucht na de wedstrijd, “Dit zijn altijd moeilijke wedstrijden maar we stonden vandaag organisatorisch goed.” Jasper Ketting concludeerde ” Aanvallend kwamen wij vandaag tekort en was het niet goed genoeg. Zelf moeten we in ieder geval Ă©Ă©n van de kansen maken, dan hadden we de wedstrijd in ons voordeel kunnen openbreken.” Voor Kampong bracht deze overwinning de koppositie omdat Soest niet verder kwam dan 1-1 op bezoek bij Dios. HBC zag DWS voorbij komen op de ranglijst en staat nu 6 punten achter op de top 3.

De uitslagen en de stand van de zondag 2e klasse B vind je op onze competitiepagina.