Zondag 4e klasse D

HBC te sterk voor tien man van RCH in Heemsteedse derby

“De derby der derby’s,” volgens de omroeper van RCH. In Heemstede namen de buren RCH en HBC het tegen elkaar op. Beide teams doen het niet onaardig in de vierde klasse D, maar voorafgaand aan het seizoen werden ambitieusere plannen voorspeld. Een zege tijdens de derby was noodzakelijk om aansluiting te behouden met de bovenste ploegen.

De wedstrijd was nog geen tien minuten oud toen HBC een voorsprong nam. Bram Schoof kon met enige hulp van RCH-doelman Milko Snijders de 0-1 op zijn naam zetten. Terwijl langs het veld de eerste treffer nog werd nabesproken, was er enig tumult op het veld. RCH-aanvoerder Tim van Klink kreeg de rode kaart voorgeschoteld na een slaande beweging richting Jesse van Loon.

RCH - HBC - Voetbal in Haarlem
Tim van Klink kreeg al vroeg de rode kaart. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Geen best begin voor de ploeg van Richard Hoogervorst, maar het is een derby! Tijdens derby’s gelden rangen, standen en wetten niet altijd. Zo bleek gister ook weer. Na krap twintig minuten voetballen greep Sergio Burke de hoofdrol. Burke nam een bal met een volley uit de lucht en schoot de bal snoeihard achter Robby Miezenbeek. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de heerlijke gelijkmaker, want een paar minuten later scoorde Bart Griekspoor de 1-2 voor HBC.

RCH moest met een man minder weer in de achtervolging. En weer met succes. Nog binnen het half uur tekende Thorsten de Muynck voor de 2-2. Hakim Ajnaoua zag zijn vrije trap niet goed verwerkt worden door de keeper van HBC en De Muynck stond op de juiste plek. HBC vond het nog niet genoeg de eerste helft. Eric Liefting scoorde de 2-3 voor de ploeg van Peter de Waard en Jesse van Loon bepaalde de ruststand op 2-4.

Wie dacht dat het duel gespeeld was kwam de tweede helft bedrogen uit. HBC had wel een man meer in het veld staan, maar dat was niet te zien. RCH stroopte de mouwen op en liet het er niet bij zitten. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Nadat Bram Schoof eerst de lat raakte, kon Jesse van Loon de 2-5 op het scorebord zetten.

HBC was te sterk in de Heemsteeds derby. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Ook na deze domper bleef RCH knokken. Dat werd beloond toen Marvin ketting vrij werd gespeeld in het strafschopgebied en de bal langs keeper Robby Miezenbeek kon schuiven: 3-5. Ondertussen werden de duels wat harder. Jesse van Loon kreeg nog een kans, maar miste waardoor de tussenstand veranderde in de eindstand.

Dat het duel na afloop richting de kleedkamer nog onvriendelijk werd had wellicht te maken met het duel vorig seizoen. RCH liep toen nacompetitie mis door een late tegengoal van HBC. HBC was al zeker van nacompetitie en deed de buren pijn. Door deze nederlaag ziet RCH de tegenstander tot op twee punten naderen. Racing Club Heemstede bezit nu de vierde plek. HBC staat een plek lager.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.