MidWest Cup

HBC simpel naar halve finale MidWest Cup

HBC behaalde dinsdagavond simpel de halve finale van de MidWest Cup. In de kwart finale gingen de Heemstedenaren op bezoek bij Stormvogels. Regen, wind en een lastig veld om te bespelen weerhielden HBC er niet van om scoretechnisch flink uit te halen. Het werd 0-4.

De eerste helft speelde Stormvogels met de wind in de rug. HBC was niet helemaal compleet en ook op de bank mistte er kopstukken. Coach Jasper Ketting zat ziek thuis waardoor Steve Olfers zijn plek in moest nemen. Olfers zou al gemist worden in het centrum van de verdediging door een blessure. In de openingsfase van de wedstrijd moest de half nieuwe achterhoede van HBC wel even wennen aan elkaar en oogde het rommelig.

De eerste kans kwam van de voet van Patrick Krop namens de thuisploeg. Na een verkeerde trap van HBC-doelman Bram Verhage kon Krop vuren. Zijn inzet ging echter naast. Later zou blijken dat Stormvogels vandaag niet veel verder zou komen dan deze kans. De bezoekers begonnen hierna met het creëren van kansen maar gingen hier lange tijd slordig mee om. Tot aan het strafschopgebied van Floris Serne combineerde HBC aardig maar eenmaal aangekomen was het kappen, draaien en te moeilijk.

Zo had Eric Liefting de 0-1 op zijn schoen na een prachtige aanval waarbij Neil van Hooff van linksback naar linksbuiten werd vrijgespeeld door een goede een-twee. Liefting raakte bij de tweede paal de bal verkeerd waardoor de 0-1 uitbleef. Ook Brian Wilderom kreeg een opgelegde kans nadat Luke Vahle langs de rand van het strafschopgebied soleerde en Wilderom helemaal vrij zag staan. Na een klein half uur werd het dan toch 0-1. Wederom geweldig combinatie voetbal van HBC die over ongeveer vijf schijven Eric Liefting op avontuur stuurde. Met een listig steekballetje bediende hij Luke Vahle op de achterlijn die op zijn buurt de bal langs de doelman schoof. Op de lijn stond Sven Wierda om het laatste tikje te geven.

De rust was het teken om wat mannen een warme douche te gunnen en te sparen voor de volgende wedstrijd. Zo bleef Neil van Hooff bijvoorbeeld achter in de kleedkamer. De tweede helft speelde HBC met de wind en regen in de rug. Het publiek ging er voor zitten want kansen waren er genoeg dus deze helft zou het doel van Stormvogels wel eens flink onder vuur genomen kunnen worden. Helaas duurde dit behoorlijk lang, niemand durfde de trekker eens over te halen en er bleef gekapt en gedraaid worden.

Halverwege de tweede helft ging er bij Sven Wierda een lichtje branden en haalde maar eens uit vanuit de tweede lijn, 0-2. De score liep nu snel op voor de bezoekers. Luke Vahle stoorde goed in de opbouw van de thuisploeg en kon zo met een geweldige lob de 0-3 aantekenen. Sven Wierda maakte zijn hattrick compleet op aangeven van Vahle. Bij HBC kwam er nog een bijzondere wissel. Bram Verhage verliet het veld om zo Lars Baan speelminuten te geven. Sinds kort traint de doelman mee nadat hij bij toeval was ontdekt door Jasper Ketting. Het slotakkoord was wel weer voor Stormvogels. Een vrije trap ging langs de muur maar het ere-doelpunt werd afgehouden door de lat.

Alle uitslagen en standen van de MidWest Cup vind je op de MidWest Cup pagina.