O-23 Cup

HBC O-23 klopt RCH

De Voetbal in Haarlem O-23 Cup is weer van start gegaan. Dit jaar staan 25 teams aan de start van de competitie. Dinsdagavond werd de eerste ronde afgewerkt in de poulefase. Maar liefst 53 doelpunten werden er gemaakt waarvan er 10 op het terrein van HBC. De ploeg gaf RCH een flinke klap door met 10-0 te winnen.

Het doel van HBC is duidelijk. In 2019 stond de ploeg nog in de finale waar zij het moesten afleggen tegen Olympia Haarlem. Dit seizoen telt alleen die finale. “Die jongens willen heel graag in deze competitie van Voetbal in Haarlem spelen”, verklaarde Otto Berendregt. “Zij vinden het een leuke competitie waarbij alles met elkaar gemixt wordt en het team een echte verbinding is tussen de O-19 en de selectie. Dit is waar je jezelf kunt laten zien en bewijzen”.

Ook aan de kant van RCH is men serieus bezig. De wedstrijd werd gefilmd zodat de ploeg achteraf goed kan kijken waar er werk aan de winkel is. Een groot statief met een dubbele camera erop werd voorafgaand geĂŻnstalleerd. Na 90 minuten voetbal hebben we moeten constateren dat dit geen overbodige luxe is geweest. Een 10-0 nederlaag en niet alleen omdat HBC zo goed was.

Met name de openingsfase was van de thuisploeg erg zenuwachtig. Er werd geprobeerd om hoog druk te zetten maar dit lukte niet altijd even goed. Dit resulteerde niet tot grote mogelijkheden voor de bezoekers maar het maakte het spel wel rommelig. Beide partijen hadden moeite met het geven van een juiste pass en liet de aanname ook te wensen over. Na een kleine twintig minuten kwam HBC op voorsprong door een doelpunt van Sadio Cissé. Vanaf dit moment kwam er meer rust in het spel van HBC. Jay Martopawiro verdubbelde vijf minuten later de score. In de laatste tien minuten van de eerste helft ging het ineens hard. RCH maakte achterin grote fouten en het herstellen van de fouten gingen over in overtredingen. Nadat Sadio Cissé eerste vanaf elf meter raak schoot maakte hij een paar minuten later de mooiste goal van de avond. Een goede aanname in het strafschopgebied waardoor hij diagonaal in de bovenhoek kon binnen schieten. Daan van Laarschot en de vierde van Cissé brachten de score al naar 6-0 met de rust.

De tweede helft ging HBC verder waar het gebleven was. Een stuk minder zenuwachtig voetbal zorgde ervoor dat RCH nog minder aan bod kwam dan in de eerste helft. De bezoekers werden dusdanig vroeg onder druk gezet dat het de grootste moeite kende om überhaupt met opbouwen te beginnen. Al in het eigen strafschopgebied kwamen de aanvallers de boel verstoren. Draaien, kappen lopen met de bal hielp daarbij niet mee voor RCH. Balverlies in de defensie resulteerde wederom in een strafschop voor HBC. Sadio Cissé eiste de bal weer op en verzaakte niet. Douwe Maljers, Colin Tuinenga en Bram van Riessen tilde de score naar de dubbele cijfers.

HBC lijkt dit seizoen dus ook weer een serieuze kanshebber voor de titel al moet er nog wel aan de finetuning gewerkt worden.

De overige uitslagen en standen vindt u op onze O-23 Cup pagina.