O-23 Cup

HBC naar finale ViH O-23 Cup

Voor HBC houdt het dit seizoen maar niet op. Na het behalen van de finale van de MidWest Cup en het kampioenschap in de derde klasse heeft de ploeg zich nu ook geplaatst voor de finale van de O-23 Cup. In en tegen Hillegom won de ploeg van Steve Olfers en Bart Soomer met 2-3.

Na een klein kwartier viel de eerste echte mogelijkheid te noteren. Nadat HBC goalie Jelle Maassen ver uit zijn doel kwam kon Niels van Dooren binnen koppen. Zijn inzet ging echter naast het doel. HBC reageerde niet lang daarna.  Een lange bal van Lasse Appels kon door Jort Voorham net voorbij Hillegom doelman Dinant Chandie Shaw getikt worden. Gelukkig voor de doelman kon Jordy Houtzager de bal voor de lijn weghalen. Hillegom reageerde snel maar Jasper van Trigt zag zijn inzet door de uitkomende Maassen gered worden.

Na twintig minuten kwam HBC op voorsprong. Bas Aarts schoot een vrije trap langs de muur in de verre hoek. Jesse van Loon verdubbelde niet veel later met een knap schot de voorsprong. Voorham kreeg voor de thuisploeg de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken maar Maassen redde goed. Nog geen minuut later lag via Eric Liefting de 0-3 in het net. De wedstrijd leek gespeeld maar vlak voor rust deed Hillegom iets terug. Een goede voorzet van Steven Bakker werd in de verre hoek binnen gekopt door Joris van Dongen.

In het tweede bedrijf ging Hillegom vol voor de aansluitingstreffer. En die kwam er ook. Eerst zag Van Trigt zijn schot nog gestopt worden door Maassen maar even later maakte Luuk Buitendijk de 2-3. HBC creëerde weinig en Hillegom gooide alles op de aanval. Joris van Dongen schoot naast en na een hoekschop werd de bal net voor de lijn weg gehaald. Pas een klein kwartier voor het einde kreeg HBC weer een echte mogelijkheid maar Chandie Shaw redde fantastisch. Hillegom zag hierna weer een bal van de lijn afgehaald worden. Jay Jay Nuyens stond namens HBC op de goede plek na een ingekopte hoekschop. Het slotakkoord was voor de bezoekers maar Luke Vahle zag Chandie Shaw redding brengen. De rebound van Bram Leenderts ging over het doel.

HBC plaatste zich zo voor de finale van de ViH O-23 Cup. Tegenstander in de finale is Olympia Haarlem. De ploeg uit Schalkwijk versloeg vorige week donderdag na strafschoppen Alliance ‘22.

Zet maar vast in uw agenda: zaterdag 22 juni, 16.00 uur: Olympia Haarlem – HBC

Alle uitslagen en het programma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem