Zondag 3e klasse C

HBC mengt zich serieus in strijd om koppositie

Mogen we derdeklasser HBC gaan bestempelen als titelkandidaat? Of is de ploeg van Jasper Ketting alleen maar een outsider? Hoe dan ook, zijn HBC heeft uitstekende zaken gedaan. Terwijl koploper IVV onderuit ging tegen concurrent DCG, won HBC de Haarlemse derby van Alliance ’22.

Het duel tegen het prima presterende Alliance ’22 werd al snel opengebroken. Luke Vahle scoorde in de derde minuut de eerste treffer voor HBC. De thuisploeg was de betere en liet de bal makkelijker rondgaan. De 2-0 kort voor de rust was verdiend en kwam op naam van Nigel Goes.

Direct na de pauze kwamen de bezoekers met een beetje hulp terug in de wedstrijd. Casema de Wit – geholpen door de wind – bracht de achterstand van Alliance ’22 terug tot 2-1. De ploeg van Martin van Leuven kreeg kleine mogelijkheden op meer, maar HBC behield de voorsprong en bouwde die uiteindelijk uit. Neil van Hooff scoorde met zijn eerste balcontact de 3-1 en Luke Vahle bepaalde in de tachtigste minuut de eindstand op 4-1.

Alliance ’22-trainer Martin van Leuven was ondanks de nederlaag te spreken over de prestatie van zijn team. “We hebben ons kranig geweerd, maar we misten kwaliteit. Ik kan mijn jongens niets kwalijk nemen, want binnen hun kwaliteiten hebben ze er alles aan gedaan. Dit waren bonuspunten geweest, maar helaas.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.