Zondag 4e klasse E

HBC in extremis naast RCH

HBC heeft aan het duel met buurman RCH een punt overgehouden. Pas in de laatste vijf minuten kwam de koploper van de vierde klasse E langszij nadat RCH in de eerste helft een 2-0 voorsprong had genomen: 2-2.

Soms speel je als team een wedstrijd waarin de bal maar niet in het doel wil belanden. Zo’n middag had HBC tegen RCH. De ploeg van Peter van der Waart was veelal in de aanval. Kreeg genoeg kansen, maar de bal wilde er maar niet in. De eerste kleine kansjes waren voor de bezoekers. Bas Aarts had het vizier nog niet op scherp en schoot naast. Vlak hierna redde RCH doelman Mike Brandenburg op een inzet van Robin van de Linde.

De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg was wel raak. Een voorzet van Virgil Moal schoot langs iedereen behalve Xander Roosen. De aanvaller kopte tegen de verhoudingen in de 1-0 binnen achter Bram Verhage. HBC probeerde met lange ballen de aanvallers aan het werk te zetten en werd ook diverse malen gevaarlijk. Eric Liefting schoot net naast. Steve Olfers kopte de bal op de kruising en Jan Kruithof schoot hard over. Daar tegenover stond 1 kans voor RCH. En pardoes stond de 2-0 op het bord door Urwin IJssel. Bram Verhage voorkwam hierna erger door met zijn voeten een inzet van IJssel onschadelijk te maken.

Na de thee kwam de derby pas echt tot leven. Brandenburg redde prima op een kopbal van Niel van Hooff en Reijn Heems zag zijn inzet hard op de lat eindigen. Dat RCH met elf man mocht blijven staan was te danken aan scheidsrechter Brandsma. Een harde charge van Christian de Vos op Van Hooff werd bestraft met geel waar iedereen met een oranje/wit shirt schreeuwde om een rode kaart. Bij de bezoekers kropte de frustraties zich op. Het commentaar was soms niet van de lucht.

HBC bleef wel aanvallen en RCH verdedigde de voorsprong. Alles werd aangegrepen om tijd te rekken en de overwinning over de streep te trekken. Om de havenklap lag er een RCH speler op de grond. Vijf minuten voor tijd kreeg HBC waar het recht op had. Steve Olfers kopte een voorzet van Luke Vahle stijlvol binnen. De frustraties bij de bezoekers waren echter nog niet verdwenen. Na commentaar op de wedstrijdleiding kreeg Reijn Heems de rode kaart voorgeschoteld. Nog geen minuut later lag de gelijkmaker in het netje. Luke Vahle was de gelukkige. Niet veel later floot Brandsma voor het laatst en eindigde de derby in een puntendeling.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag vierde klasse E vind je op onze competitiepagina.