Zondag 2e klasse B

HBC door oog van de naald

Het vlaggenschip van HBC trad zondag aan tegen de hekkensluiter van Zondag 2B, KDO uit De Kwakel. KDO had op dat moment nog geen punten behaald. Onderschat HBC de tegenstander of gaan ze vanaf het begin vol voor de winst?

HBC kreeg in de beginperiode kans om de score te openen maar helaas draait deze poging op niets uit. En als je zelf niet scoort, is de kans groot dat dit wel lukt bij de tegenpartij. HBC had het achterin ronduit moeilijk met de lange ballen vanuit de defensie van KDO.

De verdedigers stonden vaak verkeerd opgesteld en dit zorgde ervoor dat HBC in de eerste helft op een 0-1 achterstand kwam. HBC had vlak daarvoor zelf de kans om op voorsprong te komen maar deze poging strandde op de goede keeper van KDO. Ook een gelijkmaker zat er voor de thee niet meer in want Sven Wierda kon – alleen voor de keeper – de doelkans niet afmaken.

Hamvraag op het HBC Sportpark aan de Cruquiusweg tijdens de rust was dan ook: komt HBC goed uit de kleedkamer? Na één minuut in de tweede helft wist iedereen het antwoord: niet echt. Menno Grijsen verspeelde de bal op het middenveld en de spits van KDO passeerde drie man en scoorde de 0-2.

Betekende dit het einde van de wedstrijd of had HBC nog de veerkracht om terug te komen? Vijf minuten na rust kwam HBC terug. Nadat vanuit een corner van Jeroen de Bruijn de keeper van KDO de bal losliet en Luke Vahle leep kon binnentikken. Dit doelpunt zorgde bij HBC voor hernieuwd elan en verscheidende doelkansen volgden. De gelijkmaker volgde na een pass van Jeroen de Bruijn op Luke Vahle, maar het schot belandde op de paal. Neil van Hooff stond op de juiste plek en wist deze afzwaaier heel alert binnen te tikken.

HBC Voetbal: 2-2 Neil van Hooff

De honderden toeschouwers en supporters van HBC begonnen te geloven dat een overwinning haalbaar was. Dat bleek geen ijdele hoop, want invaller Steve Olfers wist vlak voor tijd de matchwinner te maken.

HBC Voetbal: 3-2 Steve Olfers

De uitslagen en de stand van de zondag 2e klasse B vind je op onze competitiepagina.