HBC deklasseert HBOK in districtsbeker

HBC is op indrukwekkende wijze doorgedrongen tot de laatste 32 van de KNVB districtsbeker. De ploeg van Jasper Ketting hield geen spaan over van zaterdag derdeklasser HBOK.

Jasper Ketting beleeft een druk programma met zijn HBC en spaarde daarom een aantal van zijn basisspelers. Omdat zijn elftal uitstekend meedraait in de zondag derde klasse, maar ook nog uitkomt in de districtsbeker én het aanstaande dinsdag opneemt voor de MidWest Cup tegen Koninklijke HFC (zat) besloot hij te rouleren. Dat zijn selectie uit meer dan 11 goede spelers bestaat werd al snel duidelijk.

“Het is tot de 1-0 een wedstrijd geweest, maar daarna heb ik HBOK niet meer gezien,” vertelde hij na afloop. Hij had het bij het rechte eind. In de twintigste minuut krulde Jeroen de Bruijn op schitterende wijze een vrije trap binnen, waardoor het verzet van de Zunderdorpers gebroken was. Al snel maakte Luke Vahle er 2-0 van door de bal na een uitstekende actie over de doelman de chippen. De 3-0 van Neil van Hooff en de daaropvolgende treffer van Wouter de Bruijn zorgden voor de 4-0 ruststand.

Na de thee was HBC minder scherp dan in het eerste bedrijf, al bleef het spelbeeld hetzelfde. HBOK werd omsingeld en het was wachten op een monsterscore. Die kwam er niet, maar Luke Vahle en Jan Kruithof bepaalden de eindstand op 6-0.

Alle uitslagen en het programma van de KNVB districtsbeker West 1 vind je op onze toernooipagina.

Foto: Voetbal in Haarlem