Hamann en Schneider langer bij United/DAVO

Witte rook uit de schoorsteen van de Schalkwijkse bestuurskamer. United/DAVO heeft het contract van trainers Sjoerd Hamann en Chiel Schneider opengebroken en met een jaar verlengd.

Het was even afwachten hoe dit seizoen zou gaan verlopen, nadat de zondagselectie werd opgeheven en alle pijlen op het zaterdagvoetbal werden gericht. “De samenwerking tussen Sjoerd en Chiel gaat super,” legt bestuurslid Irma Kroon uit. “We hebben met de groep en met de trainers gesproken en iedereen wilde graag door. Omdat iedereen tevreden is, hebben we niet getwijfeld. Er heerst rust binnen de club en dat bevalt heel goed.”

Sjoerd Hamann is dat met Kroon eens. “We hebben er vorig jaar voor gekozen om stabiel te worden door twee elftallen samen te voegen. Volgend seizoen willen we de volgende stapjes gaan zetten,” legt hij uit. Wat de sfeer betreft zit het bij United/DAVO wel goed, al bevindt de ploeg zich onderaan de middenmoot. “De resultaten zijn nog niet zoals ze zouden moeten zijn. We scoren heel moeilijk, maar ik ben ervan overtuigd dat we nog de nodige punten gaan pakken.”

Ook Schneider blijft een jaar langer, iets waar Hamann blij mee is. “Met Chiel is het top. Dat is ook een reden waarom ik nog een jaar doorga. De samenwerking is leuk en we hebben het naar ons zin. We wisselen elkaar goed af en we hebben allebei andere kwaliteiten, waardoor we elkaar goed aanvullen.”

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Irma Kroon