Haarlem-Kennemerland pakt gelukkig punt bij Kon. HFC

De topper tussen de nummers twee en drie van de ranglijst in de zaterdag vierde klasse B is onbeslist gebleven. Koninklijke HFC en Haarlem-Kennemerland deelden de punten waar de thuisploeg eigenlijk het meest recht had op de drie punten. Een fout in eigen verdediging gaf Haarlem-Kennemerland de mogelijkheid om de 2-2 eindstand op het bord te zetten.

Voorafgaand aan de wedstrijd had HFC-trainer Jeroen Kroes er zin in. ‘’Wij zijn er klaar voor’’. Gevraagd naar de topper tegen HYS over een aantal weken. ‘’Daar zijn we nog niet mee bezig. Eerst vandaag en daarna Geel-Wit en Jong Hercules. Dan zien we wel verder.’’  HFC had tot dit duel pas één maal verloren. En uitgerekend was dat tegen Haarlem-Kennemerland. Aan de Jan Gijzenkade werd het 3-1 voor de ploeg van René van Marsbergen.

Het veld lag er prima bij, alleen de harde ijzige wind maakte het voor beide ploegen lastig om een normale pot voetbal tentoon te stellen. De eerste poging op doel was na een kwartier. HFC-doelman Reinier Mutsaerts moest handelend optreden na een afstandsschot van Niels van Nouwland. Meteen hierna kreeg Lucas Verstraten een mogelijkheid maar zijn inzet ging net naast. Na ruim een half uur kwam Haarlem-Kennemerland op voorsprong. Jordy Brust werkte een hoekschop van Rudy Nicola binnen. Hierna kreeg HFC via Sjors Marijnen twee maal de mogelijkheid om gelijk te komen maar de verdediger schoot twee keer te wild en hard over.

Vlak na rust kwam de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte. Joshua Baars zag zijn inzet eerst gekeerd worden door doelman Mitchell van Leeuwen,  maar de Haarlem-Kennemerland verdediging kreeg de bal niet weg. Lucas Verstraten schoot in de rebound de 1-1 binnen. Dit betekende alweer het 29e doelpunt van het seizoen voor de aanvaller van HFC. Vlak na de 1-1 kwam de thuisploeg via Joshua Baars op voorsprong. De doelpunten vielen snel na elkaar en iedereen verwachtte dan ook de 3-1. Maar die viel niet. Haarlem-Kennemerland bleek moeilijk te kraken. Aanvallend had de ploeg van Van Marsbergen de tweede helft weinig te vertellen maar toch kwamen de bezoekers langszij. Reinier Mutsaerts wilde de bal weg trappen, schoot tegen zijn eigen verdediger aan en zag de bal ietwat gelukkig bij Brust terecht komen welke de 2-2 binnen schoot. Lucas Verstraten kreeg nog de mogelijkheid om de 3-2 binnen te schieten maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Van Leeuwen.

HYS loopt twee punten uit na dit gelijke spel van HFC. De ploeg van Ruud de Groot won met 6-0 van De Kennemers. ‘’We moeten bij HYS sowieso winnen, ook als we vandaag hadden gewonnen. Dus in dat opzicht is er geen verschil, ’’ aldus de toch wel balende Jeroen Kroes na de wedstrijd.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag vierde klasse B vind je op onze klassenpagina.

Foto: Voetbal in Haarlem