Zaterdag 4e klasse B

Haarlem-Kennemerland houdt zicht op promotie via nacompetitie

In de zaterdag vierde klasse heeft Haarlem-Kennemerland middels een moeizame zege zich verzekerd van deelname aan de playoffs. Een stug Velsenoord werd met 2-1 aan de kant gezet. Met nog twee zware wedstrijden voor de boeg kan trainer René van Marsbergen zijn ploeg klaar gaan stomen.

Het duel was grotendeels het aanzien amper waard. De wil was er bij de Haarlem-Kennemerland wel, maar het enorm trage veld en de tegenstander werkten niet mee. Velsenoord zat kort op de man en liet de thuisploeg niet voetballen. De eerste kans was er pas na een kleine tien minuten. Jeroen Roos zette goed door, maar het vervolg van Bob Osenga was niet gelukkig.

Even later was René van Marsbergen genoodzaakt voor het eerst een vervanger in te brengen. Koen Prins kon niet verder, nadat hij tijdens het wegwerken van een voorzet met zijn hoofd een tegenstander had geraakt. Zijn invaller, Mees Angenent, greep daarna direct de hoofdrol. Sander Piepers, verdediger van Velsenoord, ging opzichtig de fout in. Angenent gaf voor op Jeroen Roos, die op zijn beurt de 1-0 scoorde.

De bezoekers kregen direct de mogelijkheid om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar Ricardo Diaz-Lucas liet dit na. Na een aardige openingsfase was het lange tijd gedaan met de pret. Velsenoord hanteerde veelal de lange bal en waren soms gevaarlijk uit standaardsituaties. Haarlem-Kennemerland speelde te onnauwkeurig om de voorsprong te vergroten. Sterker nog, de gelijkmaker van Rey Bosma Aragones viel tien minuten voor het rustsignaal en was op dat moment verdiend.

Kort voor de rust was er nog een opmerkelijk moment, waarin Jeroen Roos liet zien het spelletje te snappen. De aanvoerder van Haarlem-Kennemerland zorgde ervoor dat Brandon Lammers niet vroegtijdig kon gaan douchen. De back van de thuisploeg kreeg geel en kon daarna zijn mond niet houden. Het woord ‘ouwe’ richting de arbiter leverde hem zijn tweede gele kaart op, echter maakte Roos gebruik van de chaos en de aanvoerder zorgde ervoor dat de kaart op zijn naam kwam te staan.

Direct in de tweede helft leek Velsenoord op voorsprong te komen, echter werd de inzet van de lijn gehaald. Bob Osenga antwoordde met een schot op de paal, waarna de bezoekers een reuzenkans om zeep hielpen. Yoran Wezepoel schoot de bal van dichtbij de Jan Gijzekade in. Even later kopte Wezepoel van dichtbij in de handen van de keeper van de thuisploeg.

Op het moment dat iedereen dacht aan een gelijkspel bepaalde Riemer Albeda de eindstand op 2-1. Ondanks dat hij de bal toucheerde met zijn hand, gleed hij van dichtbij de nieuwe voorsprong binnen. Daarmee brak het feest los bij Haarlem-Kennemerland. De ploeg verzekerde zich van nacompetitie.

“We wilden echt meer voetballen, maar het werd ons onmogelijk gemaakt,” vertelde René van Marsbergen. “De tweede helft startten we daar wel goed mee, maar helaas werd goed voetbal ons ook niet gegund. Des te mooier zijn de twee wissels waar meteen een doelpunt uit kwam.”

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zaterdag vierde klasse B vind je op onze competitiepagina.