Haarlem-Kennemerland aast op plek in nacompetitie

Aankomende zaterdag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de hoofdmacht van Haarlem-Kennemerland. De ploeg van René van Marsbergen kan, indien het op eigen bodem wint van Vogelenzang, al langzaam kijken naar de nacompetitie in juni. Of zal er toch nog een wonder gebeuren? 

Door het wegvallen van Geel-Wit uit de zaterdag vierde klasse is er het een en ander veranderd in de verdeling van de nacompetitie-plekken. Het spelen om een derde periode is door de KNVB geschrapt. Dus is de ploeg die het hoogst eindigt op de ranglijst –buiten de ploegen die al een periode hebben of kampioen worden- verzekerd van een plaats in de nacompetitie.

Als het de Haarlemmers lukt om zaterdag van laagvlieger Vogelenzang te winnen dan komt het op 47 punten. Concurrent Velsenoord kan, als de komende wedstrijden worden gewonnen, ook uitkomen op 47 punten. Maar doordat de Haarlemmers een doelsaldo-voordeel hebben van 29 zullen zij hoogstwaarschijnlijk niet in de problemen komen. “ Als je in de komende vier wedstrijden vier punten weet te pakken speel je jezelf op punten veilig, iets wat wij natuurlijk zullen proberen. Als je zaterdag weet te winnen dan zet je ieder geval een stap in de juiste richting.”, aldus Van Marsbergen.

Indien Vogelenzang zaterdag voor een stuntje zorgt wordt het nog wel even billenknijpen voor de Roodbroeken. Met overige tegenstanders als (de aanstaande kampioen) Olympia Haarlem, VSV en Velsenoord zijn overwinningen namelijk niet zomaar gegarandeerd.  Mede door deze gedachte zal de druk wat hoger zijn dan normaal en wacht er een spannende wedstrijd. Ook omdat de thuisploeg belangrijke sterkhouders mist. “We kampen met een behoorlijk aantal blessures. Dit is natuurlijk altijd een domper, maar het voordeel is wel dat we bij Haarlem-Kennemerland een tweede elftal hebben staan waarin sommige spelers voetballen die niet veel onder doen aan ons team. Dit kan dus goed worden opgevangen.”

Haarlem-Kennemerland spreekt al jaren de ambitie uit om een stap hogerop te maken. Het heeft de laatste twee seizoenen laten zien dat het hier ook echt aan toe is. Vorig seizoen behaalde de club nacompetitie. Hier werd het in de eerste ronde uitgeschakeld door de Flamingo’s uit Alkmaar. Zaterdag wordt er om 15:00 afgetrapt aan de Jan Gijzenkade.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: Voetbal in Haarlem