MidWest Cup

Güngör helpt HYS (zat) voorbij SCW

Simon Evers heeft zijn vuurdoop als trainer van de zaterdagselectie van HYS prima doorstaan. De Turkse Haarlemmers kenden de nodige moeite met SCW, maar wonnen uiteindelijk met 2-4 in Rijsenhout. Aanvoerder Emre Güngör nam zijn ploeg bij de hand.

De thuisploeg startte goed en liet zich de kaas niet van het brood eten. Ondanks dat Ardon de Waard veel spelers uit het tweede elftal en JO19 liet spelen, zag het veldspel van zijn SCW er soms veelbelovend uit. De eerste speldenprikken waren dan ook Rijsenhouts, echter viel de eerste goal aan de andere kant. Mustafa Bekin liet doelman Bart Timmer kansloos met een hard schot in de bovenhoek.

Na een grote mogelijkheid voor El Yousfi ging SCW nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker. Sil Groscurt, Amarino Montez en Patrick de Lange kwamen dicht in de buurt van het HYS-doel, maar Mert Bayik capituleerde nog niet. Na een klein half spelen moest de talentvolle doelman dat wel doen. Patrick de Lange scoorde fraai de gelijkmaker. SCW leek zelfs door te drukken, maar het laatste zetje kon niet worden gegeven.

Direct na de rust kwam het duel niet echt los. Het niveau daalde en het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Na tien minuten werd het elftal van Evers aan de hand genomen door Emre Güngör. De aanvoerder bemoeide zich veel met het spel, maar scoorde ook twee keer. Nadat Faruk Yurdakan HYS vanuit het niets op 1-2 had gezet, schoot Güngor de 1-3 binnen en even later krulde hij een hoekschop rechtstreeks raak. Het slotakkoord was voor Thomas Koole. De vleugelaanvaller bepaalde de eindstand van dit MidWest Cup-duel op 2-4.

“Vijftig procent van wat ik gezien heb was goed en de andere vijftig procent was slecht,” oordeelde Evers na afloop. “Maar goed, dit was de eerste wedstrijd. Ik heb ook gezegd dat de jongens in deze fase fouten mogen maken. We zijn met een project bezig en daarin was dit de eerste wedstrijd. We zitten nu op tien of twintig procent. De lijn moet nu omhoog.”

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Foto: Voetbal in Haarlem