Tweede Divisie

Groot aandeel Lars Weistra in zege Koninklijke HFC

Onder leiding van interim-trainer Jan van den Berg kwam VVSB op bezoek bij Koninklijke HFC. Eerder deze week nam Van den Berg de leiding over van de ontslagen Jack Honsbeek. Voor Peet van der Slot een weerzien met zijn oude club. Vorig jaar speelde hij nog voor de Noordwijkerhouters, maar dit seizoen is hij belangrijk in de defensie van de Haarlemmers. De Koninklijke stuurde de bezoekers huiswaarts met een 3-0 eindstand.

Koninklijke HFC zette veel druk op de bal en had vanaf het begin van de wedstrijd veel balbezit. Opvallend aan de kant van de Haarlemmers was Lars Weistra. Hij speelde een prima wedstrijd en werkte met name hard. Na tien minuten kwam zijn zelfvertrouwen tot uiting en soleerde hij door de defensie van VVSB. Zijn schot ging alleen langs de verkeerde kant van de paal in het zijnet. Het enige foutje in de achterhoede van HFC leverde na een kwartier spelen een kans op voor de bezoekers. Tommy Bekooij kon richting Van Rossum, maar schoot de bal voorlangs.

Na een kwart wedstrijd kreeg HFC een vrije trap op een mooie plek. Lars Weistra gaf de bal voor en vanuit de scrimmage tikte Wessel Boer de 1-0 binnen. Zo kwam er behoorlijk wat gevaar uit standaardsituaties. Aan de andere kant kreeg VVSB eenzelfde kans. Kevin Brands koos echter wel voor een andere variant van de vrij trap en passte Danny Bakker in, die op zijn beurt de bal voorzette. Arno Dijkstra kwam goed voor zijn man en HFC ontsnapte aan de gelijkmaker. De ploeg van Gertjan Tamerus kreeg nog wel een kans om de score te verdubbelen, maar Floris van der Linden kwam een teenlengte te kort. Namens VVSB kon Thomas Arroyo de stand gelijktrekken, maar ook hij kwam net te kort.

In de tweede 45 minuten bleef het spelbeeld gelijk. Koninklijk HFC zette veel druk en kwam voetballend goed voor de dag. Ook was Lars Weistra weer belangrijk. Khalid Tadmine benutte de assist van Weistra en zette HFC op 2-0 na ruim een uur spelen. Niet veel later mocht Tadmine door, nadat hij op stevige wijze zijn man opzij zette. Hij behield het overzicht en zag Weistra over de linkerkant voorkomen. Weistra had zijn puike wedstrijd hier kunnen belonen met een treffer, maar schoot hoog over.

Na 70 minuten spelen kakte de wedstrijd in. HFC nam gas terug en VVSB geloofde er al niet meer in. In de drie minuten extra speeltijd werd de ingevallen Robin Eindhoven nog een keer diep gestuurd en kon zo alleen op doelman Ruben Valk af. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd krikte Eindhoven zo nog de score naar 3-0 voor de Haarlemmers. De winst op VVSB bracht HFC een plaatsje hoger op de ranglijst en staat nu op een mooie vijfde plek.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.