Keuken Kampioen Divisie

Go Ahead gaat tactiek aanpassen om antwoord te vinden op 5-3-2-systeem van Telstar

Telstar kan zich zaterdag om 12.00 uur revancheren voor het knullige verlies thuis tegen de Eagles. In het stadion van Heracles staat Go Ahead tegen Telstar op het programma.

Telstar-trainer Andries Jonker had deze week naast de gebruikelijke werkzaamheden ook nog het nodige werk met betrekking tot de nieuwe samenwerking met Stormvogels. Telstar is verplicht om met minimaal drie jeugdelftallen te verschijnen en was daarom dringend op zoek naar een partner. Stormvogels, dat die elftallen saillant genoeg zelf niet meer heeft, was de eerste keus.

Of dat een gelukkige keus is, zal de toekomst uitwijzen. In het verleden werkten de clubs al samen, maar toen speelden de Vogels met het eerste elftal én met de jeugd op een hoger niveau.

Een doorslaand succes werd de fusie – ondanks vele financiële injecties-  niet.

Feit is dat de regionale amateurclubs zich gepasseerd voelen. Andries Jonker gaf aan wél te willen praten over een samenwerking met meerdere amateurclubs. De vraag is of dit nog mogelijk is en wat de winst is voor de andere clubs.

Vrijdagavond is er nog een zoom-gesprek tussen de voorzitters van Velsen en IJmuiden met Stormvogels-voorzitter Nico Stoker, die om uitleg zal worden gevraagd.

Voor het duel met de Eagles is de inzetbaarheid van Redouan el Yaakoubi onzeker. Verder zijn Sven van Doorm, Siebe Vandermeulen, Kick Groot, Yaël Liesdek en Richelor Sprangers er wegens een blessure niet bij. Anass Najah is geschorst.

Eerder dit seizoen verloor Telstar in de slotfase met 1-2 door een treffer van oudgediende Jacob Mulenga. Go Ahead-trainer Kees van Wonderen is op zijn hoede voor de Witte Leeuwen. ,,Telstar maakt het veel ploegen moeilijk. Ze hebben een lastig te bespelen systeem met vijf man achterop. Daar moeten wij wat op verzinnen en mede daarom ga ik wel wat wijzigen in mijn basisteam.’’

Overigens wordt de wedstrijd tegen NAC wat afgelopen weekend werd afgelast vanwege de weersomstandigheden aanstaande dinsdag ingehaald. Dat duel begint om 21.00u in het BUKO-Stadion.