Onze Gezellen trekt Delano Snijders aan als hoofdtrainer

Vierdeklasser Onze Gezellen heeft een opvolger gevonden voor de vertrekkende Otto Berendregt. De club heeft aan Voetbal in Haarlem bekend gemaakt dat Delano Snijders volgend seizoen de verantwoording krijgt over de zondagselectie. Snijders is afkomstig van Kickers ’69 uit Leimuiden.

Delano Snijders is volgend seizoen de hoofdtrainer van Onze Gezellen. De vierdeklasser is erg content met de aanstelling van de 51-jarige Snijders. Voorzitter Hans Rutte reageert: “De selectiecommissie en de delegatie van de selectiespelers waren unaniem in hun keuze.  Een mooi startpunt voor volgend seizoen dus.” Volgens Rutte waren er zo’n achttien trainers geïnteresseerd in de functie bij de club uit Haarlem-Noord, maar was de keuze al snel duidelijk. “Heel enthousiast heeft Delano de aangeboden functie van hoofdtrainer met ingang van het nieuwe seizoen bij ons geaccepteerd.”

Snijders - Voetbal in Haarlem
Delano Snijders is volgend seizoen hoofdtrainer van Onze Gezellen. (Foto: Kickers ’69)

De nieuwe hoofdtrainer is momenteel actief bij Kickers ’69 uit Leimeiden, waarmee hij vorig seizoen ongeslagen kampioen werd in de vierde klasse. Daarvoor was Snijders hoofdtrainer bij onder andere Floreant uit Boskoop en Robin Hood in Suriname. Als voetballer heeft de ervaren keuzeheer betaald voetbal gespeeld bij FC Twente en in Duitsland bij Pruessen Munster in de Ober Liga.

De Heemskerker kijkt uit naar de nieuwe uitdaging. “Ik was gelijk enthousiast toen ik een telefoontje van de voorzitter Hans Rutte kreeg om snel op gesprek te komen. Daarna was het heel snel rond,” reageert Snijders. “Het gaf gelijk een goed gevoel. Leuke club, mooie accommodatie en dicht bij huis.” De trainer vindt het fijn om met talenten te werken en bij OG gaat dat ook gebeuren. “Een hele jonge groep heb ik gezien. Iets wat elke trainer wil denk ik. Ook bij Kickers heb ik een jonge groep, maar niet zo jong als bij Onze Gezellen,” zegt hij.

Zowel de nieuwe hoofdtrainer als Onze Gezellen richten zich nu weer op het huidige seizoen. Snijders wil goed afsluiten met Kickers ’69 in de derde klasse en Onze Gezellen richt zich op het linker rijtje in de vierde klasse D. Afgelopen zondag zette de club een stap in de goede richting door thuis met 2-1 te winnen van het hoger geklasseerde DSK.