Gertjan Tamerus stopt als assistent-trainer bij Telstar ‘HFC en Telstar samen eisen te veel tijd’ – update-

Gertjan Tamerus stopt als assistent-trainer bij Telstar. Hij bekleedde die functie anderhalf jaar. Tamerus combineerde het met het hoofdtrainerschap van Koninklijke HFC.

Anderhalf jaar geleden waande Tamerus zich nog als een vis in het water met de dubbelfunctie. ,,Ik kan nu de hele dag met voetbal bezig zijn. Ik zou niets liever willen. Hoe mooi is het om op een kwartier van Telstar te wonen en vijf minuten van HFC en dat ik op dit niveau met deze twee clubs mag werken. Dat is maar voor weinig mensen weggelegd”, zei hij destijds.

Vandaag zegt hij. ,,HFC en Telstar eisten te veel tijd. Ik kon niet meer honderd procent kwaliteit garanderen en zo wil ik niet werken.” En passant somt hij wat voorbeelden op. ,,Als ik met Telstar op vrijdag uitspeelde bij De Graafschap en ik moest op zaterdag weer met HFC naar Hardenberg dan is dat niet ideaal. Ook niet voor mijn gezin.”

Dit seizoen speelde Telstar een aantal maal op zaterdagavond en moest de oefenmeester na afloop van een duel met HFC en een korte pauze én een snelle lunch in een horeca-uitspanning in Santpoort-Noord linea recta door naar Velsen-Zuid. ,,Ik kon dan niet bij mijn groep blijven om de wedstrijd af te sluiten of de zege ingetogen – want corona- te vieren.”

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Telstar-trainer Andries Jonker zegt het vertrek te betreuren. ,,Ik vind dit heel erg jammer”, zegt Jonker. ,,De samenwerking met Gertjan is altijd een hele prettige samenwerking geweest. Gertjan is gekomen na het vertrek van Arvid Smit naar de KNVB. Zijn kennis en ervaring hebben er mede voor gezorgd dat het team, maar ook de spelers individueel hebben kunnen groeien. Gertjan heeft er door persoonlijke omstandigheden voor gekozen om afscheid te nemen van de Witte Leeuwen. Wij wensen hem uiteraard heel veel succes bij Koninklijke HFC.”

De trainer begint eind juni al weer met HFC met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. ,,Ik heb nu in elk geval weer tijd om zelf te sporten en ga kijken op welke gebieden ik me nog meer kan ontwikkelen als trainer. De UEFA PRO opleiding – voorheen Cursus Coach Betaald voetbal – van volgend jaar is een optie, maar niet meer dan dat. Ik ben geen planner. Ik laat alles even rustig bezinken.”

 

Tekst: Peter Brink