Geel-Wit trapt MidWest Cup af met zege op Vogelenzang

Radjin de Haan is zijn periode als trainer van Geel-Wit begonnen met een goed resultaat. Het duel in poule J van de MidWest Cup tegen Vogelenzang werd niet goed gestart, maar met name na de rust was zijn ploeg een klasse beter.

“We hebben er pas vier trainingen opzitten,” zei De Haan voorafgaand aan het duel. “Normaal gesproken plan ik nu geen wedstrijden in, maar tegen Vogelenzang kunnen we hopelijk rustig beginnen.” Het begin van het duel verliep echter anders dan verwacht. Vogelenzang nam al snel een voorsprong toen Dave van Haastrecht de doelman van de thuisploeg kansloos liet met een bekeken schuiver. Nog voor de rust stelde Geel-Wit orde op zaken. Door treffers van Machano de Droog en Lars Ververs werd er met een 2-1 tussenstand gepauzeerd.

Voor Vogelenzang duurde de wedstrijd eigenlijk 45 minuten te lang. “Sommige jongens hebben een jaar niets gedaan. Twee wedstrijden is vijf dagen is best wel veel,” legde Felix Aerts na afloop uit. De trainer was over een aantal zaken te spreken. “In de eerste helft heb ik goede dingen gezien waar we op kunnen voortborduren.”

In de tweede helft liep Geel-Wit uit tot 4-1. Valentijn M’Zaad en Winay Uittenbogaard waren de doelpuntenmakers. Door de zege klimt de ploeg van de Haan naar de tweede plek in poule J. Vogelenzang blijft puntloos. HBC is nog niet in actie gekomen.

Alle uitslagen, de standen en het speelschema van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Foto: Voetbal in Haarlem